UČITELJI ŽELE VEĆE PLAĆE

KREĆE VELIKI ŠTRAJK U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA? Sindikati: 'Vlada sustavno odugovlači i odgađa dogovorene sastanke s nama...'

Masovni prosvjed prosvjetnih radnika u Zagrebu
 Goran Mehkek / Hanza Media

Čelnici školskih sindikata u podne će Vladi najaviti štrajk u osnovnim i srednjim školama, priopćili su u utorak iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske (NSZSŠH) i Sindikata hrvatskih učitelja (SHU).

Predsjednica SHU Sanja Šprem i predsjednik NSZSŠH Branimir Mihalinec predat će Vladi na urudžbeni zapisnik najavu štrajka u osnovnom i srednjoškolskom sustavu.

"Vlada sustavno odugovlači i odgađa dogovorene sastanke s predstavnicima Sindikata, što znači da ne prihvaća zahtjeve sindikata. Iz tog razloga sindikati će najaviti štrajk kako bi obvezali Vladu da u procesu mirenja sjedne ponovno za stol", stoji u priopćenju.

Mihalinec je Hini jutros kazao kako je odluka o najavi štrajka donesena nakon što je po treći put odgođen sastanak sindikalnih predstavnika i Vlade.

Sastanak se, kažu sindikalci, trebao održati danas, a iz Ministarstva znanosti i obrazovanja jučer su izvijestili da je odgođen jer Vlada nije usuglasila svoju ponudu sindikatima, koji traže povećanje koeficijenata složenosti poslova u školstvu za prosječno 6 posto.

Do sada su, nakon prosvjeda učitelja i nastavnika 5. rujna na zagrebačkom Markovu trgu, sindikalni čelnici s predstavnicima Vlade održali dva sastanka, nakon kojih su očekivali da Vlada iznose konačni stav o njihovim zahtjevima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2023 07:18