NOGOMETNI SPEKTAKL

Krema europskog nogometa u Dubrovniku: Stižu Džeko, Ivanović, Podolski, Neuer i pola Seville!

Na dobrotvornom spektaklu "Dubrovnik Football summit" uz zvijezde Vatrenih Darija Srnu, Ognjena Vukojevića i Ivana Rakitića gostovat će i čitav niz etabliranih imena s međunarodne nogometne scene
Zenica, 181109.Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Juznoafricku Republiku 2010, izmedju BiH i Portugala, na stadionu Bilino polje u Zenici.Na slici: Edin Dzeko, Bruno Alves, Raul Meireles.Foto: Dado Ruvic / CROPIX
 Dado Ruvić / CROPIX

DUBROVNIK - Po završetku Europskog nogometnog prvenstva, sportska karavana seli u Dubrovnik gdje će se 3.srpnja održati dobrotvorni spektakl "Dubrovnik Football summit" na kojem će uz zvijezde Vatrenih Darija Srnu, Ognjena Vukojevića i Ivana Rakitića gostovati i njemački reprezentativci Lukas Podolski i Manuel Neuer te čitav niz etabliranih imena s međunarodne nogometne scene.

Na umjetnoj travi zaigrat će tako Frederick Kanoute, Jose Antonio Reyes, Javi Varas, Jesus Navas i Alvaro Negredo iz Seville, Aly Cissokho iz Olympiquea, Olivier Giroud iz Montpelliera, Sylvian Marweaux iz Newcastlea, Aleksandar Kolarov i Edin Džeko iz Manchester Citya, Branislav Ivanović iz Chelseaja , zatim Srđan Andrić, Srđan Lakić iz Wolfsburga, Senijad Ibričić iz moskovskog Lokomotiva, Darko Miladin, Ivica Mornar, Vedran Runje, Zoran Tošić, Miralem Pjanić, Zvonimir Deranja i Miki Rapaić. Obola će dati i košarkaši Nikša Prkačin i Ante Tomić, te boksač Felix Sturm.

Kako su na konferenciji za novinare u petak najavili organizatori, inicijator spektakla kapetan nogometne reprezentacije BiH, Dubrovčanin Emir Spahić, direktor hotela pokrovitelja susreta Libertas Rixos Jovo Sekulović i pročelnik dubrovačkog Upravnog odjela za šport Miho Katičić, pripremni susret će odigrati malonogometna reprezentacija Hrvatske protiv selekcije legendarnih „Vatrenih“ iz 1998. predvođene izbornikom Ćirom Blaževićem. Gostovat će i aktualni izbornik BiH Safet Sušić Pape. Spektakl će podržati i druge sportske zvijezde, dok će za dobar štimung brinuti Oliver Dragojević, Dražen Zečić, Vinko Coce i Čubi, te glumac Enis Bešlagić.

Uoči glavne utakmice organizirat će se ekshibicija na Stradunu. Dan uoči summita, 2. srpnja, u dubrovačkom Libertas Rixosu održat će se investicijski forum na kojem će sudjelovati predstavnici tvrtki AMA, Arena i Ficon, specijalizirani za projektiranje i gradnju sportskih borilišta. Te su tvrtke potencijalni ulagači u razvoj dubrovačke sportske infrastrukture, s naglaskom na nogometni stadion u Lapadu, gdje gradske vlasti osim sportskih planiraju i uvođenje komercijalnih sadržaja.

Prihod dječjoj udruzi

Za potrebe nogometnog spektakla, na terenu u dubrovačkom Gospinom polju postavit će se novi travnjak i montažne tribine sa sve četiri strane. Prihod od prodaje ulaznica organizatori će donirati nekoj od dubrovačkih dječjih udruga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:51