MUKE UGOSTITELJA

Krenula u preregistraciju pa upala u birokratski žrvanj: ‘Za ateste sam morala dati 20.000 kuna‘

Da doskoče problemu zabrane rada, vlasnici kafića domislili su se svoje objekte preregistrirati, tako da u njima poslužuju i hranu
Žaklina Troskot





 
 Ranko Suvar/Cropix
Da doskoče problemu zabrane rada, vlasnici kafića domislili su se svoje objekte preregistrirati, tako da u njima poslužuju i hranu

Kako bi doskočili problemu zabrane rada, posljednjih tjedana vlasnici kafića domislili su se svoje objekte preregistrirati, uglavnom tako da u njima mogu posluživati i hranu, a što im je, zbog pomalo apsurdnih mjera, automatski omogućilo i da napokon smiju posluživati kavu za van.

Barem je tako s ugostiteljima u Zagrebu u kojemu je, prema podacima Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, od početka listopada prošle godine do kraja siječnja ove zahtjev za promjenu minimalnih tehničkih uvjeta predalo 40 vlasnika ugostiteljskih objekata, što je čak četiri puta više nego u istom razdoblju prošle godine.

Prema informacijama iz Grada, većina zahtjeva podrazumijevala je dodavanje još jedne vrste ili pak promjene vrste ugostiteljskog objekta i zasad ih je odo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 07:01