KADROVSKE PROMJENE

KRENULE PRVE SMJENE ZBOG AFERE MUNICIJA Predsjednica umirovila zapovjednika Ratnog zrakoplovstva i smijenila šefa baze u Zemuniku

 
Mato Mikić i Mario Pleša
 Damir Krajac, Jure Miskovic / CROPIX

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović zbog afere vojna municija umirovila je zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, brigadnog generala Matu Mikića, javlja Dnevnik.hr.

Na njegovo mjesto imenovan je dosadašnji zamjenik brigadnog generala Michael Križanac.

Predsjednica je također razriješila zapovjednika baze u Zemuniku brigadira Marija Plešu, piše Dnevnik.hr. Zapovijedanje bazom preuzima brigadir Željko Ninić.

Uz ove visoke časnike i zapovjednike smijenjeni su i zapovjednici unutar vojne baze Zemunik. Riječ je o zapovjedniku voda Vojne policije, zapovjedniku letačkog voda i zapovjedniku eskadrile.

U MORH-u neslužbeno kažu da su ove smjene po cjelokupnoj liniji zapovijedanja jasna poruka svima da se nedisciplina neće tolerirati i da će biti najstrože sankcionirana.

Kadrovske promjene stigle su kao posljedica afere vojna municija i istrage vezane uz šverc oružja u zadarskoj zrakoplovnoj bazi Zemunik zbog čega su već suspendirana trojica vojnih pilota.

Načelnik Glavnog stožera Mirko Šundov za sutra je sazvao izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj će govoriti i o ovoj aferi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 04:24