IZVJEŠĆE HAK-a

Krenuli ste na more? Naoružajte se strpljenjem. Pročitajte kakvo vas stanje čeka na cestama

 Nenad Dugi / CROPIX

ZAGREB - Pojačan je promet na autocesti A1 od Zagreba prema Bosiljevu i na autocesti A2 Zagreb-Macelj prema Zagrebu, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog prometne nezgode na autocesti A1, nakon čvora Ogulin u smjeru Splita vozi se jednim trakom, usporeno u koloni. Zbog bure na Jadranskoj magistrali od Novog Vinodolskoga do Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama (1. skupina).

Mokri su i skliski kolnici od kiše mjestimice u Lici, Dalmaciji, dijelu Slavonije i središnje Hrvatske pa HAK vozače pozivam na oprez.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog izgradnje naplatne postaje "Zagreb istok" na dionici Rugvica-Ivanić Grad u oba smjera vozi se jednim trakom usporeno. Zbog radova, zatvorena je državna cesta D1 između Udbine i Gračaca. Obilazak je: Udbina-Gornja Ploča-Lovinac-Sveti Rok-Gračac.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona danas je do 14 sati te u nedjelju od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti D1.

Zbog organizacijskih priprema hrvatskog pridruživanja Europskoj uniji i dolasku stranih delegacija, za promet će biti zatvoreni silazni krakovi autoceste A3 u čvoru Buzin 30. lipnja (tijekom cijelog dana) i 1. srpnja - povremeno. Vozit će se uz privremenu regulaciju prometa uz prisustvo policije.

Od subote, 29. lipnja do ponedjeljka, 1. srpnja vrijedi posebna regulacija prometa na određenim prometnicama grada Zagreba i Velike Gorice koje vode od Zračne luke Zagreb do hotela smještaja stranih delegacija, odnosno do Gornjeg grada i Trga bana Josipa Jelačića. Na tim prometnicama se neće dopustiti kretanje vozila, ali će se dopustiti prelazak vozilima u vrijeme između prolazaka kolona vozila s delegacijama

Autobusni i tramvajski promet odvijat će se po posebnom rasporedu i voznom redu ZET-a.

U HAK-u apeliraju na vozače da, ako je to moguće, izbjegavaju prometnice na kojima se očekuje otežano ili izuzetno otežano prometovanje, odnosno da se postupa po uputama policajaca na cestama.

Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima Macelj i Bregana

Trajekti i katamarani plove redovito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 09:43