NOVI UDARAC

Krešimiru Peteku propao još jedan milijunski posao, Janaf poništio natječaj za radove u Omišlju!

U Janafu su ‘iskoristili su pravo da iz opravdanih razloga, ponište provedeno javno nadmetanje bez ikakve odgovornosti‘
Krešo Petek
 Cropix/Vesna Veselić

Uprava Janafa je na današnjoj sjednici, neslužbeno doznajemo, poništila javno nadmetanje na kojem je posao u kolovozu ove godine dobio Elektrocentar Petek d.o.o., čijeg vlasnika Krešimira Peteka se sumnjiči za navodno davanje mita bivšem predsjedniku Uprave Janafa Draganu Kovačeviću.

U Janafu, neslužbeno doznajemo, "iskoristili su pravo da iz opravdanih razloga, navedenih u uvjetima nadmetanja, ponište provedeno javno nadmetanje bez ikakve odgovornosti za troškove i štetu ponuditeljima".

Podsjetimo da je je Janaf krajem kolovoza 2020. godine objavio oglas za nadmetanje za izvođenje radova u "projektu modernizacije sustava automatskog gašenja i hlađenja postojećih spremnika nafte i derivata na Terminalu Omišalj, II. faza.

Javno otvaranje ponuda održano je 17. rujna 2020. te su zaprimljene dvije ponude tvrtki Elektrocentar Petek d.o.o. vrijednosti od 19.298.171,81 kuna i Inel-Montaža d.o.o. vrijednosti od 21.4911.220,00 kuna.

Neslužbeno doznajemo da se u uvjetima navodi kako se nametanje može poništiti ukoliko nijedna ponuda ne udovoljava zahtjevima dokumentacije za nadmetanje, ako je cijena najpovoljnije ponude previsoka, ako je cijena najpovoljnije ponude viša od planiranih sredstava, te ako se ocijeni da se na tržištu može postići niža cijena, odnosno povoljniji uvjeti nabave ili zbog naknadno promijenjenih okolnosti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:07