ŽELE I UVOĐENJE EURA

Krešo Beljak: ‘HSS je za što brži ulazak Hrvatske u eurozonu i uvođenje eura‘

"Mi u HSS-u zalažemo se za što brži ulazak u eurozonu, odnosno za uvođenje eura kao naše valute”, ističe Krešo Beljak
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

HSS se zalaže za što brži ulazak Hrvatske u eurozonu, poručio je u petak predsjednik HSS-a Krešo Beljak referirajući se na referendum o uvođenju eura koji najavljuju Hrvatski suverenisti.

"Od kada znam za sebe, 90 posto stanovnika Hrvatske je sanjalo Hrvatsku kao dio zapadne civilizacije, kao dio uljuđene Europe, EEZ-a, EZ-a, pa napokon i Europske unije. Sa svime što ide uz to", ističe Beljak u priopćenju.

Kaže da sada pojedinci odjednom zaboravljaju kako se svih ovih godina "naši sugrađani ravnaju i štede uglavnom u njemačkim markama, odnosno danas u eurima".

"Lijepo je imati nacionalnu valutu, iako ona nema nikakvu podlogu u čvrstim vrijednostima ili u jakom gospodarstvu pa je dugoročno ništa drugo nego 'obični' papir. Zato, i zbog još mnogo razloga, mi u HSS-u se zalažemo za što brži ulazak u eurozonu, odnosno za uvođenje eura kao naše valute”, ističe Beljak.

Realno je očekivati, kaže, kako će uvođenjem eura doći i do određenih negativnih odjeka koje će najviše osjetiti bankarski sektor, ali benefiti za izvoznike i građane zadužene u eurima su višestruko veći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 19:26