PREDSJEDNIK HSS-a

KREŠO BELJAK SE ISPRIČAO ZBOG OBJAVE NA TWITTERU 'Žao mi je što se iz nje može zaključiti kako podržavam politička ubojstva'

Krešo Beljak
 Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak ispričao se u ponedjeljak zbog napisa na twitteru iz kojega se moglo zaključiti da podržava politička ubojstva, istaknuvši da je pogriješio i žali ako je nekoga uvrijedio.

"U vezi ovog mog nespretnog i nesretnog tweeta. Taj tweet je dio šire rasprave, pune uvreda i laži. No, nebitno. Žao mi je što se iz moje objave dalo zaključiti kako podržavam politička ubojstva, a to, naravno, nije istina. Žalim i ako sam nekoga uvrijedio. Pogriješio sam", objavio je Beljak.

Šef HSS-a je u raspravi na twitteru prije dva dana opravdavao politička ubojstva emigranata za vrijeme Jugoslavije, napisavši kako Udba očito nije ubila dovoljno ljudi.

Rasprava se odvijala ispod tweeta Katie Pavlich, Amerikanke hrvatskih korijena, koja je napisala kako je njezina obitelj u to doba trebala sastavljati popis gostiju kako bi to jugoslavenska vlada mogla kontrolirati, što je izazvalo niz komentara.

Beljak je odgovorio na tweet izvjesnog Renata koji je napisao da je njegova obitelj bila meta iako su živjeli u New Yorku. "Jugonostalgičari zaboravljaju da je bilo preko 100 političkih ubojstava izvan Jugoslavije od 1945. do 1990. godine. Udba je bila aktivna u svakoj hrvatskoj emigrantskoj zajednici u SAD-u, Njemačkoj, Kanadi i Australiji", napisao je taj tviteraš.

"Preko 100? Očito ne dovoljno. Vidjeli smo tko je radio sr*nja i tko je uzrokovao ratove od '91. do '99. Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama koji su, nažalost, pobjegli Udbi", odgovorio mu je Beljak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2022 18:50