OPET OŠTAR

KREŠO BELJAK SUCA IZ SLUČAJA VUKASOVIĆ USPOREDIO S HITLEROM 'On više ne može donositi nikakve odluke i mora biti procesuiran'

 
Krešo Beljak
 Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak poručio je u petak kako splitski sudac, koji je bolesnu osobu umjesto u bolnicu poslao u zatvor, više ne može donositi nikakve odluke i mora biti procesuiran.

- Slučaj, gdje je sudac praktički napravio ubojstvo iz nehaja poslavši osobu koja je mentalno hendikepirana u zatvor umjesto u bolnicu, mora završiti tako da taj sudac više ne može donositi nikakve odluke - rekao je Beljak referirajući se na slučaj Kristiana Vukasovića (18) koji je ovoga ljeta umro u splitskoj bolnici u koju je doveden iz zatvora.

Predsjednik HSS-a ističe da niti jedan narod, ponajmanje hrvatski, nije zaslužio suce koji će procesuirati i u kazneni sustav "trpati" ljude koji su za bolnicu.

- To je, koliko znam, zadnji radio Adolf Hitler. Taj sudac mora imati ime i prezime i mora biti procesuiran - izjavio je Beljak koji je vrlo kritičan prema cjelokupnom hrvatskom sudstvu.

- Ovo što se događa, ove sramotne presude, to ismijavanje zdravoj pameti jedostavno više ne vodi nikuda - istaknuo je i zajamčio da će HSS-u, bude li nakon izbora u poziciji odlučivati, jedna od prvih stvari biti "temeljito provjetravanje hrvatskog sudskog sustava".

'Pavić mora podnijeti ostavku'

Ministra Marka Pavića prozvao je da se nakon propasti mirovinske reforme sakrio "kao miš u rupu" te da je, po nekim izračunima, potrošio čak osam milijuna za kampanju u kojoj je hvalio tu reformu.

- To znači da je taj novac bačen u vjetar, potrošen uzalud i za to netko mora odgovarati - poručio je Beljak, pozivajući Pavića na ostavku.

Upitan koliko najavljeni prosvjed u Vukovaru ima smisla i je li to obračun unutar HDZ-a, odgovorio je kako ne bi komentirao sukobe u drugim stranka, "s tim da HDZ ne smatra strankom, nego uhljebničkom sektom".

- Budite uvjereni da se oni, kad će trebati dijeliti plijen, neće posvađati do te mjere da nestanu, iako bih volio da je tako - izjavio je Beljak.

Ustvrdio je i kako nikad nije bilo svađe između njega i zastupnice Ane-Marije Petin, da su sve svađe u HSS-u orkestrirane od HDZ-a te da je sad, kad se HDZ-ovci svađaju, manje svađa u HSS-u.

Za četvrti krug porezne reforme kaže da nije prava reforma, nego mijenjanje poreznih stupaca na štetu lokalne uprave.

- Ja sam već prije rekao da ministar Marić nije nikakav političar, nego računovođa. Hrvatska od ovakve reforme dugoročno neće imati koristi - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:54