MANJE KONTROLNIH PUNKTOVA

KRETANJE UNUTAR ŽUPANIJE BEZ e-PROPUSNICA OLAKŠALO JE POSAO POLICAJCIMA Ravnatelj Milina: 'Sad više vremena možemo posvetiti prevenciji kriminaliteta'

 
Nikola Milina
 Tomislav Kristo / CROPIX

Ravnatelj policije Nikola Milina rekao je u ponedjeljak da će omogućavanje kretanja unutar županija bez e-propusnica olakšati posao i policiji koja će sada više pažnje posvetiti prevenciji kriminaliteta.

- Ovo je definitivno sad lakše i za policiju jer imamo puno manji broj policajaca na punktovima, jer je manji broj točaka koje kontroliramo, rekao je Milina za Dnevnik Nove TV.

Poručio je da sada mogu više pažnje posvetiti prevenciji svih oblika kriminaliteta, tako da to i rade.

Policija ulaz i izlaz iz pojedine županije, za što su i dalje potrebne propusnice, nadzire na 158 točaka.

Kretanje unutar županija odobreno je za 16 županija i grad Zagreb koji je povezan sa Zagrebačkom županijom, a za četiri županije naknadno su došle odluke i tijekom noći će i tamo biti postavljeni punktovi sukladno odlukama Nacionalnog stožera Civilne zaštite, rekao je Milina.

Građani su se, kazao je Milina, u posljednjih mjesec dana pridržavali mjera, ali je bilo i 16.150 osoba koje nisu imale važeće e-propusnice, među njima i onih koji nisu bili upoznati s mjerama.

Policija je temeljem dojava građana, ali i samostalnim radom zabilježila 1451 slučaj kršenja samoizolacije, rekao je Milina.

Za sigurnosno stanje u zemlji, Milina je rekao da je izuzetno povoljno, povezano s pojavom virusa, mjerama koje provode, ali i razornog potresa koji je pogodio Zagreb.

Svakodnevno pratimo stanje i svi rodovi policije imaju zadaću da rade na prevenciji kriminaliteta kako bi bilo što manje kaznenih djela, poručio je Milina pozvavši građane da budu strpljivi i pridržavaju se epidemioloških mjera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. ožujak 2024 22:46