ISKAZ

KRIJUMČAR MIGRANATA NA RIJEČKOM SUDU IZNIO ORIGINALNU OBRANU 'Ušli su mi u auto, nisu htjeli van pa sam ih povezao'

Ilustracija
 / HANZA MEDIA

Litavac optužen za prijevoz ilegalnih migranata na području Ličkog Osika i Vrbovskog je pred riječkim sudom najprije rekao da je kriv, a zatim je iznio svoju obranu u kojoj nije priznao kazneno djelo za koje ga se tereti. Uz to se ispričao i dodao da se takvo što više neće ponoviti, piše Novi list.

Migrante je trebao prevesti do Slovenije izvan legalnog graničnog prijelaza. Bilo ih je četvero, a o svemu se dogovorio s nepoznatom osobom. Za taj je posao trebao dobiti 300 eura po osobi.

Vidminas Timinskas (26) je na sudu rekao da je prilikom dogovora o poslu mislio da se radi o nečem legalnom, a detalje nije ispitivao. Rekao je da je unajmio kombi, dobio lokaciju na kojoj je trebao pokupiti ljude, pa je to i učinio.

- Znao sam da moram nešto prevesti, ali nisam znao da se radi o ilegalnim migrantima. Za taj prijevoz trebao sam dobiti 300 eura ukupno, a ne 300 eura po osobi. Kad sam došao tamo, oni su ušli u auto i nisam ih mogao izbaciti pa sam ih povezao. Pokupio ih kod točke A i odvezao do točke B gdje sam ih pustio, a oni se razbježali, rekao je Timinskas, prenosi Novi list.

Na autocesti Zagreb-Rijeka ga je zaustavila policija. U kombiju su s njim bili dvojica Palestinaca i još dva Sirijca, no on tvrdi da nije znao da se radi o ilegalnim migrantima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:50