IPAK POPUSTILA

Krišto je danas u Saboru napokon nosila masku na ispravan način, pogledajte što je izvodila ranije

Karolina Vidović Krišto jedno je vrijeme bila jedina zastupnica koja je u parlament dolazila bez maske
Miroslav Škoro, Milan Vrkljan, Igor Peternel, Stephan Nikola Bartulica i Karolina Vidović Krišto na današnjoj presici
 Damjan Tadić/Cropix

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro održao je danas konferenciju za medije u Saboru na kojoj se ispričao što je nekad bio član HDZ-a i član saziva Sabora 2007. godine, poručivši premijeru Andreju Plenkoviću da vođa mora biti spreman preuzeti odgovornost za sve što napravi i što naprave njegovi ljudi.

Uz Škoru, kojem je ovo bilo prvo obraćanje javnosti u Saboru nakon što je prebolio koronavirus, na presici su stajali i zastupnici Domovinskog pokreta među kojima je bila i Karolina Vidović Krišto.

Kako je vidljivo na fotografijama, Vidović Krišto, sukladno epidemiološkim pravilima, ovaj puta ispravno nosi masku za lice.

image
Karolina Vidović Krišto (29.7.2020.)
Damjan Tadic/Cropix

Podsjetimo, ova se zastupnica žestoko protivila nošenju maski u Saboru te je jedno vrijeme bila jedina zastupnica koja je u parlament dolazila bez nje. Umjesto maske, stavljala je maramu na lice, a u više navrata je u Sabor dolazila s maskom, no noseći ju na nepravilan način, tako da joj ne prekriva nos i usta.

“Ponovila sam nekoliko puta da ne vidim zašto bih nosila masku i do sada nisam dobila ni jedno obrazloženje zbog čega ih treba nositi. Stručnjaci tu nisu jednakog mišljenja, neki kažu da je potrebno, neki da nije", kazala je Vidović Krišto u srpnju.

image
Karolina Vidović Krišto (15.10.2020.)
Goran Mehkek/Cropix

Dodala je kako je ono što je čula sa svih strana pa čak i od HDZ-ovih istaknutih stručnjaka Beroša, Capaka i Markotić da su oni svi u jednom trenutku rekli da maske ništa ne pomažu, te da na deklaraciji piše da one ne štite od Covida-19.

Predsjednik Sabora je rekao da će zbog mene sazvati sjednicu Predsjedništva i da će zbog mene donijeti odluku kojom će biti obavezno nošenje maski. Ja mislim da bi bilo bolje da se odluka o obveznom nošenju maske donese na temelju stručnih i znanstvenih mišljenja, a ne kako bi se Karolinu Vidović Krišto natjeralo da je nosi zato što je svi nose, rekla je novinarima ovog ljeta u Saboru.

Naglasila je tada da ju je zapanjila argumentacija predsjedavajućih, Jandrokovića i Reinera, kojima je glavni argument bio "stavite masku, svi je nose". “Podsjetit ću da su sve tri ekstremne ideologije, i socijalizam, fašizam i komunizam, uspjele u europskoj povijesti zavladati upravo na taj način, svi to rade, a ako ne radiš i ti onda si izdajnik”, istaknula je tada Vidović Krišto.

image
Karolina Vidović Krišto (23.9.2020.)
Damjan Tadic/Cropix

U rujnu, nakon što je Sabor, umjesto preporuke Predsjedništva, uveo obvezu korištenja maske, Vidović Krišto je zatražila od Nacionalnog stožera civilne zaštite da ukine obvezu nošenja maske za djecu, a kako je odbila staviti masku, predsjednik Sabora Gordan Jandroković ju je 23.9. do kraja dana udaljio sa sjednice.

"Stavite masku ili ću vas morati isključiti iz rasprave”, poručio je Jandroković zastupnici nakon njena izlaganja. Potom je odredio stanku i udaljio Vidović Krišto iz sabornice do kraja dana, budući da je odbila staviti zaštitnu masku.

Sudeći po današnjim fotografijama, Vidović Krišto napokon je u prostore Sabora počela dolaziti noseći masku na ispravan način...

image
Karolina Vidović Krišto (4.11.2020.)
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:01