SKANDAL NA EKONOMIJI

KRITIZIRALE RAD REFERADE Zagrebački fakultet suspendirao studentice zbog komentara na Faceu

 Ranko Šuvar/Srđan Vrančić / CROPIX

Tri studentice zagrebačkog Ekonomskog fakulteta obrušile su se na studentsku referadu svog faksa u komentarima objavljenima na Facebook stranici EFZG Zagreb, zbog čega je protiv njih pokrenut stegovni postupak, piše portal Srednja.hr .

Studentice su dobile opomenu pred isključenje te suspenziju od šest, devet i 12 mjeseci.

Da bi stvar bila još čudnija, Stegovno povjerenstvo ih nije pozvalo na raspravu kako je propisano Pravilnikom o stegovnoj odgovornosti studenata, nego su im mjere odredili iza leđa.

Potom su na kućnu adresu dobile odluku o izricanju stegovne mjere u kojoj je citiran je članak Pravilnika kojeg nisu prekršile.

- Ovim putem želio bi se najeb*** majki svim onim polupismenim nakaradnim droljama, koje rade u referadi i troše moje dragocjeno vrijeme - napisao je 9. rujna korisnik s lažnim profilom u Facebook grupi 'EFZG Zagreb'.

Njegov identitet nikada nije otkriven, ali zato je identitet studentica koje su odlučile ostaviti svoj komentar na tu objavu i još jedne njihove kolegice na sličnoj grupi.

Voditelj referade Robert Fišić protiv tri studentice je pokrenuo stegovni postupak.

- Prije svega, studentice koje su kažnjene nikada nisu vidjele niti dobile prijedlog za pokretanje stegovnog postupka, niti im je Stegovno povjerenstvo u službenom pozivu na obranu navelo za što ih se tereti. Jedina naznaka bio je poziv u referadu gdje im je voditelj Fišić dao isprintane komentare iz Facebook grupe te rekao pred 'svjedokinjom' Jasminom Trinajstić da će pokrenuti stegovni postupak jer je njima dosta da se blate djelatnici u referadi - kazao je savjetnik u uredu studentskog pravobranitelja Ivan Tomljenović.

Uz to, Tomljenović je dodao da su dvije sankcionirane djevojke ostavile poruke koje nisu sadržavale nikakve uvrede, a jedino je studentica s najmanjom kaznom napisala psovku.

Jednoj studentici izrečena kazna zapravo znači gubitak prava na studiranje.

Naime, kao osoba koja dugo studira i ima još dva ispita, Fakultet joj je odredio rok za završetak studija do 30. rujna 2015., to jest suspenzija znači istek tog roka i nemogućnost polaganja ispita, a time i diplomiranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:34