'OKO JADRANA'

KRIVO JE MORE Više od pedesetak Čehinja i Slovakinja udale su se u Zadar. Evo zašto su Dalmatinci za njih fatalni

Zadar, 200715.Kao svake ljetne veceri, i danas se nekoliko stotina turista okupilo na Morskim orguljama kako bi uzivali u zalasku sunca.Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
 Luka Gerlanc / CROPIX / Gerlanc 2013

Prema svemu sudeći, Dalmatinci, posebno oni sa zadarskog područja, fatalni su za Čehinje i Slovakinje. Naime, više od pedeset žena iz tih dviju zemalja udale su se u Zadar i okolicu posljednjih godina, i to najčešće nakon ljetovanja, javlja HRT .

Djevojke su organizirane u udruzi "Oko Jadrana" i tvrde da ih se mnogo više udalo u Hrvatsku nego što imaju podatke. Njihove ljubavne priče su različite. Tako je jedna od njih, primjerice, došla u Dalmaciju vidati ljubavne rane. No, poznato je da "boljeg lijeka od Dalmatinca za to nema". Štoviše, Dalmatinci su bili toliko marljivi da je morala bježati od jednog, pa je na kraju susrela svojeg budućeg.

Sylva je pak bila zaljubljena u Francuza, no kad je došla u Filip Jakov, prema njenim riječima, upoznala je zgodnog Dalmatinca i zaboravila na Francuza. Treća, Barbora, kaže kako ju je budući suprug osvojio dovitljivošću. Iako se Barbora isprva zanimala njegovog prijatelja, njen budući dao joj je svoj broj telefona i tako je krenula njihova ljubavna priča.

Iako im nedostaju njihove domovine, kažu kako ni u Hrvatskoj nije tako loše.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 06:25