KGK U SPLITU

'KRIVO SU MI REKLI JUTROS, ZAOKRUŽITE DVA!' Kolinda se ispravila nakon gafa na N1 televiziji, na rivi je ljudi savjetovali kako dobiti Milanovića

 
 CROPIX

Nakon što je jutros u intervjuu na N1 televiziji HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović biračima poručila da 5. siječnja na glasačkom listiću zaokruže broj 1, iako je njezino ime pod brojem 2, i time pozvala birače da zapravo glasuju za Zorana Milanovića, kasnije se prilikom posjeta Splitu ispravila.

Priznala je da je pogriješila i pozvala birače da zaokruže broj dva, a pritom je dignula dva prsta.

Split, 291219.
Hotel Cornaro.
Kandidatkinja predsjednickih izbora i aktualna predsjednica RH  Kolinda Grabar Kitarovic posjetila je Split u sklopu kampanje za drugi krug predsjednickih izbora.
Na fotografiji: Kolinda Grabar Kitarovic.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

'Krivo su mi rekli, zaokružite dva. Zapamtite dva, kao pobjeda', rekla je Grabar-Kitarović u Splitu, nakon čega su joj okupljeni skandirali 'Pobjeda, pobjeda'.

'Iz Splita pozivam cijelu Dalmaciju, cijeli jug Hrvatske, da kažemo ne podjelama, ne Milanoviću, da kažemo ne povratku na staro, da kažemo ne recesiji, da kažemo ne regiji, regionu i sličnome, ne žilet žicama i svemu ostalome što smo vidjeli. Pozivam vas da se okupimo oko ideje zajedničke bolje Hrvatske, Hrvatske koja je samosvjesna i ponosna na sebe, koja poštuje svoje vrijednosti i vrijednosti drugih i koja će voditi, a ne samo slijediti u Europskoj unini, NATO-u i drugdje u svijetu. S druge strane, sretna sam jer smo okupljeni ovdje, jer okupljamo Hrvatsku u zajedništvu, okupljamo je jer je volimo, jer želimo živjeti ovdje, želio da ključna poruka svega što radimo bude 'Okupimo se', kada smo zajedno onda pobjeđujemo, to smo pokazali ne samo u Domovisnkom ratu, nego i u sportu, inovacijama, školstvu. Okupimo se kao što smo se okupili 1991., okupimo se kao što nas je okupio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman', zaključila je Grabar-Kitarović u Splitu, javlja Dalmatinski portal.

Aktualna je predsjednica u Splitu zapalila svijeće i položila vijenac pred spomenik Franji Tuđmanu. Prošetala se splitskom Rivom, gdje su se mnogi građani zaustavili kako bi s njom razgovarali i slikali se.

'Nikad Stjepan Mesić neće dobiti glasove u Hrvatskoj', rekao je jedan prolaznik.

'Reci mu da ga je mulac izbacija iz stranke. Gdje je bio četiri godine, to mu sutra recite', poručio joj je drugi prolaznik.

Nakon toga je počeo skup u hotelu Cornaro, gdje je rekla da nema birača ljevice i desnice, već se svi trebaju okupiti kada je Hrvatska u pitanju, a istaknula je i kako ju prljava kampanja zabrinjava.

'Ja sam bila i ostat ću predsjednica svih državljana Hrvatske ma gdje živjeli', rekla je Grabar-Kitarović, prenosi Dalmatinski portal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:02