ZELENA TRANZICIJA

Kroz program Obzor Europa otvoreni javni pozivi vrijedni 93 milijuna eura

Glavni su ciljevi tog klastera doprinos zelenoj i digitalnoj tranziciji u kontekstu oporavka od pandemije covid-19...

Pozivi vrijedni 93 milijuna eura obuhvaćaju ukupno 29 tema.

 Pascal Guyot/afp

U okviru programa Obzor Europa otvoreni su Javni pozivi za prijavu projektnih prijedloga unutar Klastera 2 - kultura, kreativnost i uključivo društvo, objavilo je Ministarstvo kulture i medija.

Glavni su ciljevi tog klastera doprinos zelenoj i digitalnoj tranziciji u kontekstu oporavka od pandemije bolesti covid-19, ali i potpora temama poput demokracije i upravljanja, kulturne baštine te društvene i gospodarske tranzicije.

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 20. travnja u 17 sati.

Većina poziva usmjerena je na pitanja kulturnog ekosustava, posebice kulturnu baštinu i kulturnu industriju, a jedan od poziva posvećen je i prošle godine pokrenutom programu Novi europski Bauhaus, odnosno oblikovanju zelenijeg, ljepšeg i pravednijeg načina života u kreativnim i uključivim društvima putem arhitekture, dizajna i umjetnosti.

Pozivi su podijeljeni u tri područja: Reshaping democracies (demokracija, mediji, umjetna inteligencija), A sustainable future for Europe (diskriminacija i ravnopravnost, društvene pojave i procesi, migracije i mobilnost, dobrobit i održivi razvoj) te Research and innovation on cultural heritage and cultural and creative industries (kulturna baština, održiv glazbeni ekosustav, očuvanje jezika, klimatske promjene, videoigre, konkurentnost filmske industrije, Novi europski Bauhaus).

Pozivi vrijedni 93 milijuna eura obuhvaćaju ukupno 29 tema, a više informacija te kontakti nacionalnih koordinatora dostupni su na nacionalnim stranicama programa Obzor Europa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 12:35