SEZONA NA VRHUNCU

Kroz splitsku zračnu luku u srpnju prošlo 353.000 putnika, sada se ruši ovogodišnji vikend rekord

U srpnju ove godine kroz splitsku zračnu luku imali smo dvostruko veći promet nego lani u srpnju, prometovalo je 353.000 putnika
Zračna luka Split
 Josko Ponos/Cropix

U splitskoj trajektnoj i zračnoj luci tijekom ovog vikenda očekuje se promet oko 115.000 putnika, što je ovogodišnji rekordni prometni vikend.

"Danas i sutra kroz trajektnu luku u Splitu prometovat će oko 75.000 putnika i oko 17.000 vozila što je najmasovniji promet ove godine tijekom jednog vikenda", rekla je Hini koordinatorica Jadrolinije na splitskom plovnom području, Jelena Ivulić.

Dodala je kako su zbog povećanog prometa putnika u subotu uvedena dva izvanredna trajekta iz Splita prema Supetru na Braču.

"Zadovoljni smo prometom u špici ovogodišnje turističke sezone koji je dostigao 77 posto prometa iz 2019., kad nije bilo pandemije koronavirusa", izjavila je Ivulić.

Šef Službe prihvata i otpreme putnika splitske zračne luke Mate Melvan izvijestio je kako će 190 zrakoplova koji će ovog vikenda doletjeti iz 24 zemlje ostvariti promet u zračnoj luci oko 40.000 putnika, što je najviše putnika tijekom jednog vikenda ove godine.

"Primjetan je dolazak velikog broja Amerikanaca zrakoplovom iz Amsterdama koji svakodnevno svih sedam dana u tjednu leti tri puta na liniji Amsterdam - Split", rekao je Melvan.

Po njegovim riječima, u srpnju je kroz splitsku zračnu luku prometovalo 353.000 putnika što je najveći srpanjski promet od svih zračnih luka u Hrvatskoj.

"U srpnju ove godine kroz splitsku zračnu luku imali smo dvostruko veći promet nego lani u srpnju", kaže Melvan.

Dodao je kako je ovogodišnja špica turističke sezone odlična s obzirom na epidemiološke okolnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:38