KAMPANJA HAC-A

‘Kroz tunele sigurno i ugodno!‘: Neki vozači osjećaju nelagodu tijekom vožnje kroz tunel, no više nema razloga za to

Cilj kampanje je korisnicima dati osjećaj sigurnosti prilikom vožnje kroz tunel

Tunel, ilustracija

 Olena Kachmar/Alamy/Alamy/Profimedia/Olena Kachmar/Alamy/Alamy/Profimedia

Hrvatske autoceste u suradnji s partnerima Ministarstvom unutarnjih poslova, Ministarstvom mora prometa i infrastrukture te Fakultetom prometnih znanosti, provode edukativnu kampanju Kroz tunele sigurno i ugodno!

Hrvatske autoceste upravljaju s 44 tunela, ukupne duljine 41,4 km. Vožnja kroz tunel razlikuje se od vožnje na otvorenoj cesti. Pojedini vozači osjećaju nelagodu tijekom vožnje kroz tunel. Iako je ova nelagoda razumljiva, strahovi i brige su neutemeljeni.

Edukacijom i osvještavanjem vozača o ponašanju u vožnji kroz tunele, a osobito o nekim specifičnim situacijama, korisnicima želimo na jednostavan način predočiti koji su momenti u vožnji tunelom najbitniji i kako reagirati nađete li se u takvoj situaciji. Potrebna je veća pozornost vozača jer uz svu tehničku opremljenost tunela, vozač svojim odgovornim ponašanjem i znanjem može utjecati na osobni osjećaj sigurnosti tijekom vožnje kroz tunel.

Cilj kampanje je korisnicima dati osjećaj sigurnosti prilikom vožnje kroz tunel.

U letku su obrađene najkritičnije situacije: prije ulaska u tunel, vožnja u tunelu, u slučaju zastoja u tunelu, u slučaju nesreće u tunelu, u slučaju požara u tunelu/vozilu, te u slučaju kvara na vozilu.

Namjera je informativni letak dostaviti svim vozačima, ali i budućim vozačima u auto školama. Kampanja počinje od petka, 8. srpnja. Podjela informativnog materijala vozačima bit će na graničnim prijelazima od strane djelatnika MUP-a, na prodajnim uredima HAC-a te putem ostalih kanala u suradnji s HAK-om i CVH.

Informativni letak može se preuzeti na: https://www.hac.hr/static/brochures/hac-LETAK-tuneli-HR-EN.pdf

I na kraju, napominje se u izvješću, niše za zaustavljanje u tunelu nisu parkirno mjesto - one služe isključivo za zaustavljanje u hitnim situacijama

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2022 14:30