KAMPANJA BEZ KRAJA

KRŠENJE IZBORNE ŠUTNJE? Vodeći SDP-ovci putem Facebooka na dan izbora pozivali na podršku Zoranu Milanoviću

Gordan Maras objavio je na Facebooku 'mojih pet razloga zašto danas glasam za Zorana Milanovića'
Sibenik, 020416.Gradska organizacija SDP.Clanovi SDP-a danas biraju predsjednika stranke izmedju dvojice kandidata, bivseg premijera Zorana Milanovica i potpredsjednika SDP-a i primorsko-goranskog zupana Zlatka Komadine.Glasovanje clanova SDP-a za izbor predsjednika .Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
 Niksa Stipaničev / EPH / Copyrighted

Dok su članovi SDP-a već izlazili na svoja biračka mjesta u unutarstranačkim izborima koji će odlučiti hoće li Zlatko Komadina postati novi predsjednik stranke ili će je nastaviti voditi Zoran Milanović, neki istaknuti članovi stranke objavljivali su na društvenim mrežama poruke kojima izražavaju naklonost dosadašnjem šefu stranke Zoranu Milanoviću.

Primjerice, bivši SDP-ov ministar Gordan Maras objavio je na Facebooku "mojih pet razloga zašto danas glasam za Zorana Milanovića" i pozvao članove stranke: "Zadržimo naš smjer!".





Drage moje SDP-ovke i SDP-ovci, građanke i građani Republike Hrvatske, ovo su mojih pet razloga zašto danas glasam za...

Posted by Gordan Maras on Friday, April 1, 2016




Gotovo istodobno, glasnogovornica SDP-a i bivša pročelnica kabineta bivšeg predsjednika Ive Josipovića Danica Juričić, u očitoj podršci Zoranu Milanoviću objavila je citat u kojem, između ostalog, navodi: "Rasipanje glasova je opasno, ono otvara mogućnost da Hrvatsku opet preuzmu ljudi koji jedva čekaju da je opet ščepaju za gušu".





Bio je to govor iz srca dobrih promjena: "Dragi prijatelji, mornari, kapetani duge plovidbe, lavice i lavovi, idemo po...

Posted by Danica Juricic on Friday, April 1, 2016




U odluci o raspisivanju izbora, koju je donio Glavni odbor SDP-a 23. siječnja, izrijekom je navedeno da proces izborne promidžbe traje zaključno sa 1.4.2016. do 23:59 sati. Predstavljaju li javno izrečeni komentari, koje su uputili Gordan Maras i Danica Juričić putem društvenih mreža, kršenje te odredbe?

"Nismo dobili nikakve pritužbe o kršenju izborne šutnje, nema toga kod nas", rekao je predsjednik Izbornog povjerenstva SDPa- Vedran Lendić. "Sve pritužbe koje smo primili odnose se na slučajeve otvaranja kutija", rekao je Lendić i pojasnio da je na većini biračkim mjesta određeno glasanje u razdoblju od 9 do 18 sati, ali su na nekim lokacijama odobrili glasovanje u skraćenom razdoblju od 14 do 18 sati. No, na nekim od tih mjesta glasovanje je ipak otvoreno od 9 sati, pojasnio je Vedran Lendić pozadinu do sada zabilježenih prigovora na izborni proces u SDP-u.

Što se tiče kršenja izborne šutnje, šef SDP-ovog izbornog povjerenstva komentirao je da to nitko nije prijavio i dodao da o tome nema govora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:17