LJUTITI MINISTAR

KRSTIČEVIĆ SAZVAO HITNU PRESICU, ŽESTOKO UZVRATIO NA OPTUŽBE O PREPISIVANJU NA AMERIČKOJ ŠKOLI Protiv mene se krenulo hibridnim lažima, sram vas bilo!

 
 CROPIX

Nakon što je portal Index.hr objavio kako je aktualni ministar obrane Damir Krstičević bez valjanog navođenja izvora prepisao neke dijelove svog završnog rada na vojnoj školi United States Army War College, na kojoj je bio 1997. i 1998. godine, ekspresno je reagirao i sam ministar.

Sazvao je izvanrednu konferenciju za medije te zaključio kako su sve te optužbe o prepisivanju potpuna laž: - Protiv mene se krenulo tzv. hibridnim lažima. Na početku mandata govorilo se da sam kriv za ratne zločine i kako ne smijem u BiH, a sada ovo. Sve su to laži, neistine, izvlačenja iz konteksta, manipuliranje, očito kako nekome smetam, rekao je u u uvodu ministar.

- Pogledajte sve dokumente iz te američke škole i vidjete ćete da sam tamo kao student imao briljantne rezultate, na moj i ponos cijele Hrvatske. Bio sam jedan od najboljih tamo, puno sam uložio u to obrazovanje, učio sam do bola, od jutra do sutra zbog sebe i Hrvatske. Otišao sam tamo sa 73, a vratio se sa 63 kile, pojasnio je Krstičević.

- Što se tiče tog rada, on nije bio niti završni niti diplomski, nego tek jedan seminarski tijekom studija, pa prema tome u njemu nije trebalo citirati izvore kojima sam se poslužio. Inače, na toj američkoj školi nisam stekao nikakve nove titule ni zvanja, njih sam imao otprije, rekao je Krstičević, koji je pri kraju pressice nekoliko puta Indexovom novinaru, autoru teksta o navodnom prepisivanju, jasno poručio:

- Sram vas bilo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:03