DRUGAČIJE POSLOVANJE

Krunoslav Capak detaljno objasnio kako bi ubuduće mogla izgleda prodaja odjevnih predmeta, ali i kako bi moglo izgledati naručivanje pića i hrane

 
 Igor Kralj / POOL / PIXSELL /

Vlada je danas predstavila mjere za aktiviranje hrvatskog gospodarstva koje će se provesti u tri faze.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak je u razgovoru za RTL Danas objasnio kako bi u praksi trebalo izgledati opuštanje epidemioloških mjera.

Kad je kupovina odjeće u trgovinama u pitanju, Capak smatra da se treba prodavati zapakirana te da kupac ima mogućnost isprobati je doma i vratiti ako ne odgovara.

- Sasvim sigurno vam ne bi bilo ugodno da probate neki odjevni predmet nakon što je probao netko za koga ne znate je li inficiran s koronavirusom i to je epidemiološki neprihvatljivo. Mi moramo smisliti funkcioniranje na način da prodaju robu, ali da se rizik svede na nulu. To će biti moguće jedino na način da se prodaje isključivo zapakirana roba - objašnjava epidemiolog.

Kako će u budućnosti izgledati uživanje u kafićima?

- Ako vam na određenu udaljenost od jednog metra ili više od jednog metra dođe ugostitelj i s vama ne komunicira duže od par sekundi dok vam ne preda to što ste naručili, to se ne smatra bliskim kontaktom i tako se koronavirus ne prenosi. Ne treba razmišljati na način da će biti tone pleksiglasa po ugostiteljskim objektima nego treba razmišljati da treba funkcionirati naučiti, živjeti i raditi s tim da se održava socijalna distanca - poručuje Capak.

Ravnatelj HZJZ-a ne zna kada će Nacionalni stožer prestati s održavanjem konferencija za novinare u ovom formatu, ali i kaže da se naviknuo na takav način života.

- Prijepodne radim, pa se spremam na presicu i obavljamo razgovore o preporukama. Na kraju se vratim na posao. Ali neće mi nedostajati, jer ja sam i prije ovih presica i ove situacije bio zadovoljan svojim poslom - tvrdi Capak, prenosi RTL Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:52