SVE JE ODGOĐENO

Krvopije dobile bitku: Pokvario se avion koji je trebao bombardirati komarce i spasiti Osječane

U obavijesti medijima iz Ureda osječkog gradonačelnika Vrkića navodi se kako će odgođeni tretman biti izveden po otklanjaju kvara
Arhivska fotografija
 Vlado Kos/Cropix

Najavljeno avionsko tretiranje komaraca u Osijeku zaprašivanjem iz zraka u srijedu nije izvedeno radi tehničkih problema na zrakoplovu, izvijestila je u srijedu navečer osječka Gradska uprava.

U obavijesti medijima iz Ureda osječkog gradonačelnika Ivana Vrkića navodi se kako će odgođeni tretman biti izveden po otklanjaju kvara, po procjeni nadležnih, u četvrtak.

Odluka je da se zaprašivanje iz zraka izvede dva dana zaredom, a danas je provedeno planirano zaprašivanje lokacija sa zemlje.

Kako navodi Glas Slavonije, zbog tehničkih poteškoća zrakoplov Antonov An-2 tvrtke Air-Tractor u srijedu navečer ipak nije uzletio s piste u Klisi kako je najavljivano, zbog čega je odgođeno dugoočekivano aviotretiranje komaraca koji danima opsjedaju Osijek i okolne općine. Kako je rekao pilot i vlasnik tvrtke Air-Tractor Miroslav Vlašić, riječ je o kvaru na čijem rješavanju intenzivno rade kako bi mogli uzletjeti već u četvrtak.

Zračni "napad" trebao je uslijediti nakon što se tretiranje komaraca sa zemlje još jednom pokazalo kao slaba mjera, zbog čega se teško oteti dojmu da je riječ o bacanju novca. Avion tvrtke Air Tractor u srijedu je trebao "bombardirati" komarce u šumama Sarvaša, a za četvrtak je bila najavljena ofenziva na područje Halaševa i Topolika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:41