LEGENDARNA TV UREDNICA

KSENIJA URLIČIĆ U VELIKOM INTERVJUU 'Još uvijek smatram da HRT nema konkurenciju. Što mislim o Plenkoviću? Najbolji premijer kojeg je Hrvatska imala!'

Ksenija Urličić
 Matea Petrovic / HANZA MEDIA

Bivša urednica Zabavnog programa HRT-a i televizijska voditeljica Ksenija Urličić bila je gošća emisije Pressing na N1 televiziji. Urličić je već 18 godina u mirovini, o čemu je progovirla na početku emisije.

- Zapravo, kad sam otišla u mirovinu, okrenula sam jednu vedru stranicu života. Lijepo je kad čovjek u toj mirovini nađe neke svoje sadržaje. Ja sam odlazeći s televizije odsanjala taj svoj televizijski san. Isfiltrirala sam sve ono što je bilo loše i ostale su mi samo lijepe stvari. Sam posao koji je bio naporan nikad nije bio prepreka tom mom veselju - kazala je.

Ističe kako i dalje najviše gleda HRT.

- Ostala sam vjerna tome jer je ta televizija zapravo dio moga života. Još uvijek smatram da HRT nema konkurenciju, bar u sadržajima koji mene zanimaju. Kad vidite taj golemi opseg koji HRT pokriva, onda vidite da je taj HRT nedostižan po mom mišljenju - rekla je Urličić, a piše N1.

Upitana o tome je li upravo ona glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića nagovorila da vrati Doru u program, s obzirom na to da joj je zet, Urličić je kazala: "Ja sam uvijek navijala za Doru i nisam ga baš nagovarala, ali je on znao da je taj projekt meni prirastao srcu i da sam ja na neki način mama Dore. Dora je zapravo jedan dobar projekt za kojim sam ja uvijek žalila kad je nestao. Ja ga ne savjetujem. Nikad nikoga nisam savjetovala. Nemam običaj savjetovati nekoga tko me ne traži. Kazimir Bačić je doista svoj u tom svom poslu."

Prisjetila se svojih početaka na HRT-u, tadašnjoj Televiziji Zagreb.

- Jedna činjenica da sam 1959. vodila Opatijski festival, kao početnica... Ja sam to odradila, bila je tu jedna mala pauza. Kad sam diplomirala romanistiku onda sam prvo od HRT-a dobila ponudu za stalni posao i ja sam prihvatila - pojašnjava Urličić.

O vođenju zabavnog programa u ratu je rekla kako je to jedan vrlo delikatan i odgovoran, ali zanosan posao.

- Bez neke lažne skromnosti mogu reći da je to vrijeme procvata zabavnog programa. Ja sam organizirala doček nove ratne godine 1991./1992. Mi smo dočekali Novu godinu razgovarajući s ljudima koji su bili na ratištu. Bezrezervnu podršku smo pružali domoljubnim sadržajima i koncertima domoljubnog sadržaja - kazala je Urličić.

Ističe kako je vrlo ponosna na svog brata Žarka Domljana koji je bio prvi predsjednik Hrvatskog sabora u neovisnoj Hrvatskoj.

- Ja sam nevjerojatno ponosna na svog brata Žarka. Užasno sam ponosna što je jedan dr. Franjo Tuđman, koji je jedan politički genije, znao baš u mom bratu prepoznati čovjeka koji je bio prvi predsjednik Sabora neovisne Hrvatske - rekla je.

Na pitanje što misli o Andreju Plenkoviću kao hrvatskom premijeru, nahvalila ga je:

- Andreja Plenkovića smatram najboljim premijerom kojeg je Hrvatska imala. On je čovjek koji je apsolutno povećao ugled Hrvatske. Snalazi se podjednako dobro na domaćem i stranom terenu.

Rekla je i da podržava Kolindu Grabar-Kitarović.

- Vidite da je uvijek oslovljavam s gospođo. Vi morate poštovati protokol u službenim razgovorima, pogotovo u Saboru - ističe Urličić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 16:11