Ministarstvo turizma uoči sezone upozoravalo je da na Jadranu nedostaje 30.000 radnika, a manje-više svi su se čudili kako je to moguće s obzirom na broj nezaposlenih u Hrvatskoj. Priča 33-godišnjeg Osječanina B.L. možda je najbolji dokaz zašto Hrvati izbjegavaju sezonske poslove. Čovjek je kuhar, a svoje iskustvo u Poreču opisao je za Glas Slavonije.
- U travnju ove godine pronašao sam oglas za posao na stranicama HZZ-a za sezonsko zapošljavanje. Tražio se kuhar u Poreču. Prijavio sam se i nije prošlo ni 10 minuta i već su me kontaktirali i obavijestili da će šef i šefica za nekoliko dana posjetiti Osijek i da bi se trebao naći s njima. Dogovor je brzo “pao”. Idem raditi u Poreč u dječje odmaralište. Plaća kuhara je 5000 kuna. Radno vrijeme je 8 sati (plus tu i tamo koji pre...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....