ROBOVLASNIČKI ODNOS

KUHAR IZ SLAVONIJE NA SEZONSKOM RADU U POREČU 'Kuhao sam i konobario 17 sati dnevno'

 Hanza Media

Ministarstvo turizma uoči sezone upozoravalo je da na Jadranu nedostaje 30.000 radnika, a manje-više svi su se čudili kako je to moguće s obzirom na broj nezaposlenih u Hrvatskoj. Priča 33-godišnjeg Osječanina B.L. možda je najbolji dokaz zašto Hrvati izbjegavaju sezonske poslove. Čovjek je kuhar, a svoje iskustvo u Poreču opisao je za Glas Slavonije.

- U travnju ove godine pronašao sam oglas za posao na stranicama HZZ-a za sezonsko zapošljavanje. Tražio se kuhar u Poreču. Prijavio sam se i nije prošlo ni 10 minuta i već su me kontaktirali i obavijestili da će šef i šefica za nekoliko dana posjetiti Osijek i da bi se trebao naći s njima. Dogovor je brzo “pao”. Idem raditi u Poreč u dječje odmaralište. Plaća kuhara je 5000 kuna. Radno vrijeme je 8 sati (plus tu i tamo koji pre...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. prosinac 2025 15:36