ZAVRŠNI SKUP

KUJUNDŽIĆ 'Kada pobijedim, tisuće Hrvata više neće dočekivati Božić u siromaštvu i bez struje'

 Božidar Vukičević/CROPIX

ZAGREB - Milan Kujundžić, predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku, u utorak je sa završnog predizbornog skupa poručio da će kao predsjednik Hrvatsku učiniti uređenom zemljom rada i reda, u kojoj će se život čuvati od začeća do zadnjeg daha, u koju će dolaziti investitori te će konačno zauzeti mjesto koje joj pripada u svijetu, NATO-u i EU.

"Hrvatska će mojim dolaskom postati uređena država i vodit ću politiku u interesu naroda, a ne u interesu strančica, kasta i struktura. I u takvoj uređenoj državi koja će imati kredibilitet u svijetu, mora biti vjera u Boga, čovjeka i Hrvatsku", istaknuo je Kujundžić.

Dodao je da će njegovim dolaskom na Pantovčak u novom Ustavu stajati geslo "Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što", da će zakoni biti jednaki za sve. Takva će Hrvatska imati povjerenje svijeta i u nju će dolaziti investitori, rekao je.

Sve to, ustvrdio je Kujundžić, pridonijet će da tisuće siromašnih Hrvata više neće dočekivati Božić u siromaštvu i bez struje, da neće čekati prvi dan u mjesecu kada ne mogu platiti ratu "zelenaškog kredita", nasuprot "strukturama koje se nude i u ovim predsjedničkim izborima i koje bi i dalje tako vodile zemlju".

"Dosta nam je siromaštva. Dosta nam je bijede, iseljavanja. Mi hoćemo raditi, učiti, za svoje znanje dobiti novce. Hoćemo se smijati i za Božić i za Uskrs i za Veliku Gospu i sve blagdane, posebno za 5. kolovoza (Dan Domovinske zahvalnosti)", poručio je Kujundžić.

Obećao je da u takvoj uređenoj državi s njim na čelu neće biti podjela i vraćanja u prošlost, mahanja simbolima koji su uništavali hrvatski narod. "Svi domoljubi koji žele raditi za sebe i svoju obitelj, svi mi trebate i trebate Hrvatskoj. I neće biti te snage, ni premijera, ni velikih stranaka koji će moći zaustaviti interes hrvatskog naroda, jer što vi kažete ja ću napraviti", rekao je Kujundžić praćen burnim pljeskom okupljenih simpatizera.

Osvrčući se na lošu demografsku sliku Hrvatske rekao je kako treba poticati demografsku obnovu, da život treba čuvati od začeća, a svakom djetetu bez obzira koliko mu roditelji imali novca država treba jamčiti sigurnost. Novca ima, postoje fondovi, ali su sada pogrešno usmjereni. Usmjerit ćemo to u hrvatskog radnika, sirotinju, poljoprivredu, znanost, a ne u neke udruge ili zadruge koje troše hrvatski novac, rekao je.

Aludirajući na riječi pjesme "Kome bi šumilo more moje sinje da Hrvatske nije" Kujundžić je poručio: "Nemojte dopustiti da more šumi, a da Hrvatske nije i zato izađite na izbore i podržite moj program za 'Novu Hrvatsku'".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 12:56