POSJETIO SPLIT

KUJUNDŽIĆ 'Kolinda poput Alise u zemlji čudesa obilazi Hrvatsku i tek sada upoznaje svoj narod'

 Božidar Vukičević/CROPIX

U splitskom Poljudu, u punoj dvorani Doma hrvatske vojske, svoj izborni program "Nova Hrvatska" Splićanima je predstavio predsjednički kandidat prof. dr. sc. Milan Kujundžić, piše Slobodna Dalmacija.

Brojnim ovacijama okupljeni su prekidali njegovo izlaganje programa u deset točaka gdje je ona prva izmjena Ustava, te Izbornog zakona jer dosadašnje političke elite bi tek malo nanovo zarotirale na vlasti.

- Političke kaste samo rade na uništavanju i siromašenju naroda, mladima žele ukrasti budućnost! Vrijeme je suočavanje sa istinom i bijega iz ovog blata u koju su doveli i zemlju i narod – žestoko je započeo Kujundžić ističući kako samo rad spašava državu, a ne podobnost i nerad onih koji su crvenim tepihom dovedi i uposleni, bez obzira na sposobnost.

- Hrvatska će biti zemlja u kojoj ćemo svi biti jednaki, kao i pred Bogom, govorit ću istinu, a ne se kao Josipović čuditi što se u državi događa. O koruptivnim aktivnostima u nogometu sve itekako dobro zna jer za njega rade obavještajne službe, a on kao sada kada je Torcida izašla na Rivu, se čudi. Dok Kolinda kao Alisa u zemlji čudesa obilazi svoju zemlju, upoznaje sada svoj narod!

Ujedno je Kujundžić detektirao i glavne postavke za oporavak države, a to je uređena i država bez korupcije sa zakonima koji se neće mijenjati svake godine pa će investitori odmah doći. Sve se može postići dijalogom i konsenzusom i radom. Trebamo biti država u kojoj će se sutra tražiti radnika, a ne radno mjesto.

- Imamo plan i ne smijemo čekati da nam se dogodi repriza i novog robovanja naroda crvenim buržujima, koji nisu ni u stanju uzeti ni naš novac iz EU fondova. Dali su bankarima odriješene ruke da kreditima u švicarcima opljačkaju naše mlade obitelji, koji sada odlaze u svijet. Uzimaju, kradu nam stranci najbolje stručnjake, a naša zemlja koja je bogom dana za ekološku proizvodnju, leži neobrađena. U Neretvi bi gradili termoelektranu pa nam opet ljude zatrovati. I stoga vas molim odavde, uz sve poruke za ravnomjeran razvitak države, bolje zdravstvo, obrazovanje za sve podjednako, znanost i rad, ponesite samo jednu - Hrvatskoj trebaju djeca! Može se industrija obnoviti, zemlja obraditi, no ako neće biti "dičjeg" smijeha, što će nam sve to! Popravimo Hrvatsku za njih – rezimirao je Kujundžić svoj nastup podvučen izrekom Brune Bušića "Sve za Hrvatsku, a Hrvatska ni za što!"

Na kraju svega Davor Perković, ispred Torcide, uručio je Kujundžiću i Hajdukov šal, piše Slobodna Dalmacija.

Druženje sa Splićanima

Prof. dr. sc. Milan Kujundžić, svoj posjet u gradu podno Marjanom, iskoristio je i za obilazak ustanova, koje je i donioraje. Posjetio je Dom za nezbrinutu djecu Maestral, gdje mu je uz dječju dobrodošlicu, i pjesmu izrecitirao 12-godišnji Joško.

U Domu za starije osobe Lovret, štićenici su ga propitkivali oko zdravstvenih problema, dok su štićenici smještaja za beskućnike Udruge Most, Kujundžiću uputili i par savjeta, moleći ga ujedno da sutra i pomogne trinaest prihvatilišta sa oko 450 korisnika koliko ih trenutno ima u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 23:32