SAZNAO PRESUDU

Kujundžićev bivši ortak uhvaćen s kokainom i marihuanom, sud mu nije povjerovao da droga nije njegova

Komljenović je prošle godine javno prozvao bivšeg ministra zdravlja Milana Kujundžića da mu je dužan gotovo milijunski iznos

Ante Komljenović

 Damir Krajac/CROPIX

Sudsko vijeće Općinskog suda u Novom Zagrebu nije povjerovalo građevinskom poduzetniku Anti Komljenoviću (62) da paketići kokaina i marihuane pronađeni u vozilu koje je koristio nisu bili njegovi. Prema nepravomoćnoj presudi, Komljenović je osuđen na godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje, a ujedno mora platiti i 12.350 kuna sudskih troškova od čega je za vještačenje 11.350 kuna, dok je ostatak paušalni iznos suda. Oduzeti predmeti će, pak, po pravomoćnosti presude biti uništeni.

Komljenović je, podsjetimo, tijekom suđenja tvrdio da je na optuženičkoj klupi završio nevin radi drugih osoba - točnije radi bivšeg poslovnog partnera Jose Jakovljevića, njegova bratića, inače šefa krim policije Vitomira Bijelića i Tomislava Lagundžije. Navedenu trojicu Komljenović optužuje da su mu podmetnuli drogu u Golf, odnosno Jakovljevića i Bijelića kao nalogodavce, a Lagundžiju kao izvršitelja.

Riječ je o događaju od 14. listopada 2019. na parkiralištu Arena Parka Zagreb, kad su četvorica policajaca prišla VW Golfu. Legitimirali su Komljenovića i priopćili da vozilo trebaju površinski provjeriti. U prtljažniku iza kašete svježe ubranih jabuka bila je skrivena muška čarapa u kojoj je bila gumena rukavica i u njoj 20 paketića s 19,71 gramom kokaina te pet paketića s 5,62 grama marihuane. Prijavljen je i optužen za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, a nakon svega Komljenović tvrdi da mu je droga podmetnuta nakon sukoba s Jakovljevićem oko poslova sa stanovima u naselju O2 u Odri, točnije da mu je lako ubačena u auto jer su se suvozačeva vrata mogla otvoriti s obzirom na potrganu bravu.

Ustvrdio je u svojoj obrani i da ga Lagundžija prati mjesecima po gradu gdje se kreće jer da ga je očito Jakovljević angažirao kako bi povukao tužbu protiv njega. Rezime svega je i da Lagundžija živi u jednom njegovom stanu, a Bijelić je, napominje Komljenović, dobio njegovu garažu.

Jakovljević optužbe nije želio komentirati, dok je Bijelić sve demantirao tvrdeći da je sve što je izrekao Komljenović o njemu znanstvena fantastika bez ikakva uporišta i čista kleveta te da mu nije jasno zašto ga ima na piku.

Golf star 18 godina, u čijem su prtljažniku pronađeni opijati, u inkriminiranom periodu bio je u vlasništvu Ante Jelavića, no koristio ga je Komljenović niz godina.

Inače, Komljenović je došao u fokus javnosti nakon što je prošle godine javno prozvao bivšeg ministra zdravlja Milana Kujundžića da mu je dužan gotovo milijunski iznos. Točnije, rekao je da mu za građevinske radove duguje tvrtka Kujundžićeve supruge s kojom je sklopio ortački ugovor za gradnju više stambenih vila u Sv. Klari, ali da je pritom sve poslove i planove dogovarao s tadašnjim ministrom s kojim je izgradio i odnos povjerenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 13:27