OTPRIJE IZLOŽENA PRIJETNJAMA

KUKAVIČKI ČIN U PODSTRANI Novinarki Slobodne Dalmacije usred noći pokušali provaliti u stan, na zidu kuće sprejem joj napisali sramotnu poruku

 Slobodna Dalmacija

Novinarki Slobodne Dalmacije Katarini Marić Banje u noći sa petka na subotu oko 4 sata pokušali su provaliti u stan te su joj na zidu obiteljske kuće u Podstrani napisali "Hijena". Najmanje dvije muške osobe pokušale su otvoriti prozor u prizemlju kuće, ali su pobjegli kada su primijetili da ih je čuo netko od ukućana. Na zidu kuće ostavili su natpis ispisan sprejem. U subotu ujutro su nakon službene prijave, u dom novinarke došli policijski službenici Druge policijske postaje i uzeli izjave.

Novinarka Marić Branje je specijalizirana za teme iz Crne kronike i otprije je bila izložena prijetnjama zbog kojih je bila i pod nadzorom policije. U srpnju 2015. godine primila je prijeteće pismo u kojem je stajalo: "Otrovna si kao zmija, završit ćeš kao Ćuruvija!". Pismo se referiralo na Slavka Ćuruviju, novinara iz Beograda koji je likvidiran 1999. godine. Nakon zaprimljenih prijetnji, policijske patrole su svakodnevno obilazile njen dom tijekom dvije godine, a počinitelj do danas nije pronađen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:37