FINANCIJSKO IZVJEŠĆE

Kukuriku koalicija na kampanju potrošila oko 14,2 milijuna, a HDZ 15,5 milijuna kuna, a Kerum 139 tisuća kuna.

Kukuriku koalicija je na promidžbenu kampanju na prošlim parlamentarnim izborima potrošila oko 14,2 milijuna kuna, od čega SDP 10,7 milijuna kuna
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - SDP je na promidžbenu kampanju na prošlim parlamentarnim izborima potrošio oko 10,7 milijuna kuna, a kada se tome pribroje troškovi stalih članica Kukuriku koalicije - HNS-a (2,6 milijuna), IDS-a (598 tisuća kuna) i HSU-a (319.110 kuna) - dolazimo do cijene kampanje od oko 14,2 milijuna kuna.

Hrvatska demokratska zajednica ( HDZ) je, kako je novinare u petak izvijestio glavni tajnik stranke, u prošlim parlamentarnim izborima ukupno potrošila nešto manje od 15,5 milijuna kuna. Donacije stranci bile su 1,128 milijuna kuna, a troškovi kampanje financirani su i kreditom podignutim kod Zagrebačke banke te sredstvima stranke.

Hrvatski laburisti su u Hrvatski sabor ušli nakon kampanje za koju su potrošili 873 tisuće kuna. U preglednom izvješću navode i potpuni plan financiranja.

HDSSB u svom financijskom izvješću navodi promidžbene rashode od 730,5 tisuća kuna, a prihode 474 kune veće.

Hrvatska građanska stranka ( HGS) Željka Keruma potrošila je u kampanji u dvije izborne jedinice, IX. i X., oko 139 tisuća kuna.

Hrvatska seljačka stranka ( HSS) je u u kampanji potrošila oko 5,8 milijuna kuna.

HSLS je na kampanju potrošio više od 2,5 milijuna kuna, a od donacija je prikupio nešto manje od 1,6 milijuna kuna.

HSP je imao troškove veće od 1,6 milijuna kuna u kampanji, a od donacije je prikupio malo više od 1,2 milijuna kuna.

Stranke koje su sudjelovale na izborima dužne su bile konačna financijska izvješća o troškovima i donacijama u kampanji Državnom izbornom povjerenstvu dostaviti u roku 15 dana od objave konačnih službenih rezultata izbora, što je bilo do 28. prosinca, a objaviti ih na svojim internetskim stranicama ili u dnevnom tisku najkasnije do ponoći 30. prosinca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:05