BILA IM I INSPEKCIJA

Kupce šokirale cijene u Pet centru, hrana za mačke skuplja i do 70 posto: ‘Istina je, morali smo...‘

Cijene više od 5 do 69 posto kupci su objavili na Facebooku, a u trgovačkom lancu kažu da su ih na to prislile nabavne cijene
 -/Ingram/Profimedia/-/ingram/profimedia

Hrane za mačke, tri njene vrste od proizvođača Royal Canin u pakiranjima od 2 kilograma prošlog su listopada u trgovinama Pet centra koštale 17,78 eura (134 kune). U siječnju je jedna od njih skočila na 24,99 eura (188,29 kuna), a vrsta Exigent Aromatic na 25,99 eura (195,82 kune).

Ipak, najviše ih je šokirala Hair and Skin Care hrana čija je cijena trenutno 29,99 eura (225,96 kuna), točnije čak 69 posto skuplja nego prije tri mjeseca.

image

Trenutna cijena Royal Canin Exigent Aromatic hrane za mačke

Screenshot stranice Pet Centra

Uz hranu za mačke drugo najveće povišenje cijene redoviti kupci primijetili su kod CAT CHOW Special Care Urinary hrane u pakiranju od 1,5 kilograma koja je poskupila za 58 posto, pa je prethodna cijena od 5,51 eura (41,55 kuna) povećana na 8,69 eura (65,47 kuna).

Veće cijene primijetili su i kod ostalih proizvoda kao što su mačji pijesak, poslastice i igračke, a postotak povišenja cijena bio je u rangu od 5 do 69 posto.

Nezadovoljni kupci Pet centra, poznatog trgovačkog lanca za ljubimce odlučili su svoje izračune o novim cijenama međusobno podijeliti na društvenim mrežama, gdje su komentirali isplativost kupovanja određenih proizvoda u njihovim trgovinama.

Kako bi istražili razlog visokog poskupljenja pojedinih proizvoda, poslali smo upit Pet centru koji nam je potvrdio da su korigirali cijene dijela njihovog asortimana.

image

CAT CHOW Special Care Urinary hrana je trenutno na popustu, ali najniža cijena u zadnjih 30 dana je 8,69 eura

Screenshot stranice Pet Centra

- Iako je povećanje nabavnih cijena u najvećoj mjeri utjecalo na povećanje maloprodajnih cijena, s ciljem zaštite naših kupaca amortizirali smo ovaj utjecaj i dio tereta preuzeli na sebe, no ipak to nismo mogli učiniti u cijelosti, objašnjavaju nam.

Kažu da je osim nabavnih troškova na cijene utjecao i rast cijena energenata, operativnih troškova, kao i povećanje cijena usluga dobavljača.

- Navedeno nije imalo nikakve veze s promjenom valute već s gospodarskom situacijom. U svom poslovanju fokusirani smo upravo na brigu za kupce i njihove ljubimce, naglašavaju.

Potvrdili su nam da su zaprimili žalbe kupaca vezane za povećanje cijene proizvoda i da su s navedenim potrošačima u stalnoj komunikaciji.

- I nas je zabrinulo povećanje cijena određenih proizvoda iz naše ponude, do kojeg je nažalost moralo doći iz prethodno navedenih razloga, kažu nadodajući kako u svom asortimanu uvijek nude razne opcije za povoljniju kupnju i zamjenske proizvode iste kvalitete.

image
Jaromr Chalabala/Alamy/Alamy/Profimedia/Jaromr Chalabala/alamy/alamy/profimedia

Pojasnili su i da su tržišni inspektori Državnog inspektorata u više navrata vršili nadzore u nekoliko njihovih poslovnica, bez da su utvrdili neke nezakonitosti vezane za cijene proizvoda.

Pet Network International potpisnik je i Etičkog kodeksa zbog kojeg kažu da u svom poslovanju prvenstveno brinu o zaštiti prava svojih kupaca, omogućavajući im najbolje moguće cijene i ostale uvjete kupnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 08:41