StoryEditor
NEREŽIŠĆA

KUŠČEVIĆ JE TURISTIMA IZNAJMLJIVAO LUKSUZNU VILU S PORTRETOM USTAŠKOG POGLAVNIKA Pavelićevu sliku stavio je na kamin u kuhinji, uz Tuđmanovu bistu

 
Ante Pavelić (lijevo i u crvenim krugovima), Lovro Kuščević (dolje desno)
 Wikimedia Commons, Booking.com, CROPIX

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević, kojem su policajci u utorak pretresli obiteljski dom, ali i čuvenu štalu koju je prenamijenio u kuću, svoju je luksuznu vilu s bazenom u Nerežišćima iznajmljivao turistima, a na platformi Booking.com vidljive su brojne fotografije objekta.

Na jednoj se slici vidi i da je među raznim predmetima u kući izložen i portret vođe ustaškog pokreta Ante Pavelića.

Pavelićeva je fotografija, na kojoj je on u uniformi, smještena na kaminu u kuhinji.

Booking.com

Riječ je o tipičnom portretu lidera kvislinške NDH koji se može jednostavnom pretragom vrlo brzo pronaći na internetu.

Na istom je kaminu u Kuščevićevoj vili postavljena i bista prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, koji se u Drugom svjetskom ratu borio na strani partizana, a protiv Pavelićevih ustaša. Sliku s Tuđmanovim likom ima i na drugom mjestu u kući, kao i brojna raspela i slike s vjerskim motivima, vidi se na fotografijama na Booking.com-u.

Wikimedia Commons
Ante Pavelić
 

Kako na toj stranici nema komentara turista koji su u toj vili odsjeli, nije poznato jesu li oni primijetili Pavelićevu sliku.

Booking.com

Booking.com
 

Booking.com

Booking.com
 

Kuščević ovu vilu iznajmljuje od prosinca 2014. godine, a opisao ju je kao kuću za odmor u Nerežišćima s privatnim bazenom, parkingom, pogledom na more i WiFi-jem. Kuća ima pet spavaćih soba.

Trenutno na Booking.com-u stoji obavijest da se kuća ne iznajmljuje. - Ispričavamo se, ali trenutno nije moguće ostvariti rezervaciju za ovaj hotel, navodi se na platformi.

Booking.com

Booking.com

Booking.com
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 03:42