MINISTROVO OPRAVDANJE

KUŠČEVIĆ POTVRDIO DA JE ŠTALU PRETVORIO U KUĆU 'Ja sam tamo htio uzgajati kuniće i perad, a onda je Općina zabranila štale na tom području...'

 
Lovro Kuščević
 Jakov Prkic / CROPIX

Ministar uprave Lovro Kuščević komentirao je danas poslijepodne vijest kako u katastar nije prijavio ni drugu kuću na Braču koju posjeduje. Osim toga, Kuščević je dozvolu za gradnju kuće na negrađevinskom zemljištu dobio na dosta neobičan način o čemu smo opširnije pisali OVDJE.

Ministar je potvrdio da je štalu u negrađevinskoj zoni prenamijenio u stambenu zgradu, što mu je omogućila odluka Općinskog vijeća Općine Nerežišća u vrijeme dok je on bio načelnik. Ali u takvoj odluci kao ni u svojem postupku ne vidi ništa sporno.

Priopćenje ministra Kuščevića prenio je N1.

"Nastavno na medijske napise u svezi legalnosti dviju nekretnina u vlasništvu ministra Kušćevića u Nerežišćima, očitujemo se kako slijedi:

Sukladno zakonskim propisima gospodarski objekt – štala u Nerežišćima izgrađena je prema građevinskoj dozvoli te je za istu ishođena i uporabna dozvola (završno Izvješće nadzornog inženjera), a predmetni objekt je služio za uzgajanje kunića i peradi. Kasnijim Izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Nerežišća zabranjena je izgradnja gospodarskih objekata- štala na udaljenosti od naselja manjoj od 200 metara. Kao kompenzacijska mjera za sve dotad izgrađene gospodarske objekte koji se nalaze u tom pojasu, omogućena je promjena namjene. Stoga je za predmetni objekt ishođena građevinska dozvola za promjenu namjene, a nedugo nakon toga i nova uporabna dozvola sukladno novoj namjeni.

Prostorni plan, odnosno izmjene i dopune prostornog plana, usvojeni su odlukom Općinskog vijeća, a ne odlukom načelnika, a odnose se na cjelokupno područje Općine Nerežišća, točnije na svu gradnju unutar iste te na sve investitore pod jednakim uvjetima. Dakle, ne radi se o pogodovanju, već o izmjenama i dopunama Prostornog plana sukladno potrebama svih stanovnika Općine Nerežišća.

Istina je kako sam napravio propust i nisam predao zahtjev za upis u katastar, no čim sam upozoren, predao sam navedene zahtjeve i očekujem provedbu istih. Ukoliko bude pokrenut prekršajni postupak i budem prekršajno kažnjen, postupit ću po odluci suda", stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:19