ZAVRŠEN OČEVID

Kvar na kabelu od razvodnog ormarića do klima-uređaja izazvao požar u petrinjskom pogonu tekstila

Požar se proširio po cijeloj unutrašnjosti pogona na gorive materijale i strojeve koji su skroz izgorjeli, kao i krovište pogona

Požar u Petrinji

 JVP PETRINJA

Kvar na priključnom kabelu od razvodnog ormarića do klima-uređaja izazvao je požar koji je u noći na utorak buknuo u petrinjskom pogonu tekstila, šteta se procjenjuje na oko dva milijuna kuna, a tijekom gašenja lakše je ozlijeđen vatrogasac.

Iz sisačko-moslovačke policije u srijedu su izvijestili kako su obavili očevid u suradnji s djelatnicima zagrebačkog Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić".

Utvrđeno je kako je do požara došlo uslijed kvara na priključnom kabelu od razvodnog ormarića do vanjske jedinice klima-uređaja ili na samoj vanjskoj jedinici klima uređaja.

Požar se proširio po cijeloj unutrašnjosti pogona na gorive materijale i strojeve koji su u potpunosti izgorjeli, kao i krovište pogona.

Petrinjski vatrogasci dojavu o požaru zaprimili su nešto prije ponoći, a ugasili su ga jučer oko 4 sata ujutro.

Za vrijeme intervencije ozlijeđen je jedan vatrogasac kojega su zbrinuli iz Hitne medicinske pomoći, a naknadno su mu utvrđene lakše ozljede.

Materijalnu štetu oštećeni procjenjuju na oko dva milijuna kuna, a u policiji najavljuju izvješće sisačkom Općinskom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:21