KRITIKE ZBOG IZJAVE

Laburisti oštro napali Vrdoljaka: 'Vratio nas je u robovlasničko društvo i radnike tretira kao robove'

Ministar je zahvalio poslodavcima što 'ministrima daju plaću i hrane svoje radnike'
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Hrvatski laburisti oštro su danas napali ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka zbog njegove izjave kojom je zahvalio poslodavcima što „ministrima daju plaću i hrane svoje radnike“. Tom je izjavom, tvrdi Branko Vukšić, ministar promašio ne samo stoljeće već i tisućljeće.

- Vratio nas je u robovlasničko društvo i radnike tretira kao robove kojima tajkuni kapitalisti, pa i izgleda i Vlada svojom milošću daju plaću, naglašava Vukšić koji smatra kako je ministrova izjava jedna od najskandoloznijih u posljednje 22 godine. Ne mogu, upozorava i Nikola Vuljanić, poslodavci hraniti radnike već ih plaćaju za njihov rad.

'MINISTRE, ISPRIČAJTE SE RADNICIMA. ONI SU TI KOJI VAS HRANE' Sindikati napali Ivana Vrdoljaka zbog izjave

- Vrdoljak se, kaže Vuljanić, vjerojatno poslodavcima zahvalio na svojoj plaći zaboravljajući da mu je velikim dijelom osiguravaju upravo radnici.

- Njegovu ministarska plaću osiguravaju poslodavci iz poreza na dobit za 7 milijadi, a radnici iz poreza na dohoda sa 11 milijardi. Poslodavcima na tim milijardama zahvaljuje ovako, a radnicima sa fleksibilizacijom radnih mjesta i sa zakonom o strateškim investicijama, poručuje Vuljanić.

- Ako ministar misli da poslodavci trebaju hraniti radnike onda znači da trebaju otvoriti kuhinje u svojim poduzećima, ironiziraju Laburisti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:15