CVITANOVA NASLJEDNICA

Laptoš imenovana ravnateljicom Uskoka

Zagreb, 030414.Zupanijski sud u Zagrebu.Istraziteljice USKOKA Tamara Laptos, Vanja Marusic ispred Zupanijskog suda u Zagrebu.Na fotografiji: Tamara Laptos.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajač / CROPIX

ZAGREB - Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić imenovao je Tamaru Laptoš ravnateljicom Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Uskok), nakon čega je prisegnula na tu dužnost te održala prvi kolegij, objavio je danas DORH na svojim web stranicama.

Laptoš je time naslijedila na čelu Uskoka Dinka Cvitana, koji će 24. travnja postati novim glavnim državnim odvjetnikom umjesto Bajića.

Tamara Laptoš prisegnula je na dužnost zamjenice Glavnog državnog odvjetnika 11. travnja 2014. nakon što ju je Državno odvjetničko vijeće imenovalo na tu dužnost.

Na sjednici Hrvatskog sabora, 7. ožujka, zamjenik Glavnog državnog odvjetnika Dinko Cvitan imenovan je za Glavnog državnog odvjetnika, a primopredaja dužnosti između njega i Bajića bit će obavljena 24. travnja.

Tamara Laptoš je, kao prva zamjenica ravnatelja Uskoka i državna odvjetnica u slučaju "Spice", u lipnju 2011. u Seulu od Međunarodnog udruženja tužitelja dobila nagradu "Tužitelj godine".

Nagrada se dodjeljuje tužiteljima koji su pokazali izvanredne rezultate u domaćoj i međunarodnoj borbi protiv kriminala, uključujući korupciju i organizirani kriminal, a Laptoš je za nagradu predložio DORH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:07