NA SJEDNICI SAVJETA ZA MLIJEKO

Laslo: 'Za sada nema pomaka, proizvođačima nude puno manje nego su tražili!'

 Arhiva

ZAGREB - Na sjednici Savjeta za mlijeko u Ministarstvu poljoprivrede, koja traje već oko deset sati, za sada nema pomaka, a sumnjam da će se problem moći riješiti večeras, izjavio je oko 22 sata novinarima pred Ministarstvom poljoprivrede predsjednik Kriznog stožera za obranu cijene mlijeka Antun Laslo pozivajući se na pregovarače iz redova proizvođača mlijeka.

Laslo nije član Savjeta, ali je kasno večeras došao na sastanak na poziv članova pregovaračke skupine proizvođača mlijeka. No nakon što je, na upit ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, potvrdio da nije član Savjeta, ministar je zatražio da napusti sastanak.

"Eto kakav je naš ministar poljoprivrede", ogorčeno je novinarima rekao Laslo nakon izlaska sa sastanka koji traje od 13 sati i na kojem je, kako je rekao, htio pomoći svojim znanjem i iskustvom u rješavanju problema.

Pozivajući se na predstavnike proizvođača, koji su članovi Savjeta i sudjeluju na sjednici, Laslo je ocijenio kako na sjednici nema pomaka te kako se proizvođačima nudi puno manje nego su tražili.

Najavio je da će nakon sjednice Savjeta članovi Stožera odlučiti o daljnjim akcijama proizvođača, uključujući i moguću blokadu uvoza mlijeka.

Proizvođači mlijeka, koji od ponedjeljka ne isporučuju mlijeko prerađivačima, traže otkupnu cijenu mlijeka od 4,05 kuna po litri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 20:13