MAĐARSKI PREMIJER

Last minute putovanje Viktora Orbana - za vikend u Hrvatskoj, a sada kaže: ‘Od 1.9. nema na more‘

Podsjetimo, Viktor Orban proteklog je vikenda snimljen kako uživa na jedrilici kod otoka Hvara
Hungary's Prime Minister Viktor Orban arrives for the EU summit on a coronavirus recovery package at the European Council building in Brussels on July 19, 2020 - An acrimonious EU summit headed into a third day as leaders remained deadlocked over a huge post-coronavirus economic recovery plan, unable to overcome fierce resistance from the Netherlands and its ”frugal” allies. (Photo by JOHN THYS/POOL/AFP)
 John Thys

Mađarska bi uskoro mogla staviti Hrvatsku na crvenu listu što se tiče putovanja nakon što je premijer Viktor Orban danas u razgovoru za mađarski radio dao naslutiti da bi s početkom školske godine mogao uvesti restrikcije.

- Ostalo je još nekoliko dana za ljetni odmor i savjetujem svima koji žele i imaju mogućnost da odmah odu na more, jer bi od 1. rujna mogle biti uvedene restrikcije za zemlje južno od Mađarske, rekao je mađarski premijer.

Podsjetimo, Viktor Orbán viđen je ovog vikenda kako krstari kod otoka Hvara, tako da se slobodno može reći da se ponavlja situacija kao s glasnogovornikom slovenske vlade Jelkom Kacinom.

- Ne želim se miješati u osobne životne stilove, navike i planove Mađara, ali s dužnim poštovanjem i oprezom, molim sve da ne organiziraju putovanje u zemlje južno od Mađarske i da se ne smatraju turistima jer će to biti protivno zaštitnim mjerama na granicama, poručio je.

Orban je naglasio kako se u donošenju odluke nije se povodio za medijskim informacijama nego je uspostavio izravni kontakt s austrijskim i hrvatskim vlastima.

- Hrvatska pokušava spasiti turističku sezonu, pa su nam redovito slali svoje podatke, i ne izgledaju puno bolje od medijskim izvješća. SItuacija u mnogim zemljama se pogoršava za razliku od Mađarske, poručio je Orban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:38