IZBORI U HNS-u

LAVINA BIJESA ZBOG ŠIBENSKE PODRŠKE DAVORU ŠUKERU 'Klubovi su na propali, stadioni su uništeni, u četiri godine nisu napravili ništa za nas. Sramota!'

 
Davor Šuker
 Boris Kovacev / HANZA MEDIA

I Klub navijača Torcida Vodice izrazio je svoje ogorčenje činjenicom da je vodstvo Nogometnog saveza Šibensko-kninske županije dalo podršku kandidaturi Davora Šukera za ponovnog predsjednika HNS-a. Evo i priopćenja vodičke Torcide.

- Za manje od mjesec dana održavaju se izbori za predsjednika HNS-a. Prije tri dana sastao se Izvršni odbor NS-a ) Šibensko-kninske županije koji je dao jednoglasnu podršku kandidatu Davoru Šukeru.Savez županije koja nema nijednog prvoligaša, samo jednog drugoligaša, jednog trećeligaša i županijsku ligu sa samo 9 klubova (za usporedbu Zadarska ima dvije županijske lige s ukupno 23 kluba), savez čiji klubovi rade u katastrofalnim infrastrukturnim uvjetima bez kvalitetnih nogometnih travnjaka, bez stadiona koji zadovoljavaju minimum uvjeta, daje podršku aktualnom predsjedniku koji sa svojim suradnicima u 4 godine nije napravio ništa po pitanju ulaganja u infrastrukturu, a pogotovo se zanemarivala Dalmacija pa time i Šibensko-kninska županija – stoji u priopćenju Torcide Vodice.

- HNS je u 2016. godini ostvario prihod od 202 milijuna kuna, iznos koji su uglavnom potrošili na sebe i svoje potrebe. Dok drugi nogometni savezi, pa i oni susjednih nam zemalja, prihode od razno-raznih fondova Uefe i Fife, kao i nagrade za plasman reprezentacije ulažu u izgradnju nogometnih terena, u infrastrukturu, HNS silne milijune troši na razno-razne intelektualne i osobne usluge, na PR, putovanja, ukratko na sebe i potrebe svojih zaposlenika – navodi se u priopćenju navijača Hajduka iz Vodica.

Tragikomična je izjava predsjednika NS Šibensko-kninske županije koji kaže da su glas dali aktualnom predsjedniku Davoru Šukeru jer je obećao da će Šibensko-kninska županija od Saveza u sljedeće 4 godine dobiti 100 tisuća eura za ulaganje u infrastrukturu. Što se može napraviti sa 100 tisuća eura u županiji kojoj su nužna velika ulaganja? Uz to, priča se o obećanju čovjeka koji se nije udostojio doći u Šibenik i predstaviti svoj program, istom onom čovjeku koji je prije 4 godine na javnoj televiziji obećao da će u ovom mandatu koji sad završava napraviti nacionalni nogometni kamp. Od kampa veliko ništa, ali zato su kupljenje prostorije u luksuznom hotelu Hilton za 15-ak milijuna kuna čiji samo komunalni troškovi u 2016-oj iznose 1,2 milijuna kuna.NS Šibensko-kninske županije je, kao i većina ostalih županijskih nogometnih saveza, leglo politike i političara kojih nije briga za nogomet, razvoj i boljitak nogometa, nego isključivo brinu za svoj osobni interes – zaključuje se u priopćenju Torcide Vodice, koja je kraju uputila poruku članovima IO Šibensko-kninskog nogometnog saveza u dvije riječi: SRAMITE SE!

Za podsjetnik je da je Izvršni odbor NS-a Šibensko dao jednoglasno podršku Šukerovoj kandidaturi. Prije glasovanja sjednicu je napustio dopredsjednik Županijskog nogometnog saveza Marin Mikšić (predsjednik NK 'Vodice').

- Na klimu koja vlada u našem savezu, nažalost, ja kao pojedinac ne mogu utjecati. HNS-u su potrebne promjene, a u glasovanju o podršci kandidata za predsjednika HNS-a nisam želio sudjelovati, jer sam znao kakav će biti epilog biti s obzirom na ljude koji sjede u Izvršnog odboru – rekao je Marin Mikšić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:09