GORDAN GRLIĆ RADMAN

‘Lavrovljev posjet odgođen zbog covida, nije upitno da će novi susret biti dogovoren‘

Ministar vanjskih i europskih poslova nazvao je „zlonamjernima“ napise da je posjet ruskog ministra odgođen iz političkih razloga
Sergej Lavrov
 Handout

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u utorak je nazvao „zlonamjernima“ napise da je posjet ruskog ministra Sergeja Lavrova odgođen iz političkih razloga, naglasivši kako budući susret „nije upitan“.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov trebao je posjetiti Hrvatsku u utorak, no susret je odgođen.

Jutarnji list je u ponedjeljak pisao da „ruski izvori tvrde da je ministar Lavrov ljut jer ga premijer Plenković nije htio primiti“, što je hrvatska vlada isti dan odlučno odbacila, navodeći da je posjet odgođen na ruski zahtjev zbog epidemiološke situacije u ruskom veleposlanstvu u Zagrebu.

U odgovoru vlade se navodi i da je susret s premijerom bio u planu.

„Ne znam otkud je to plasirano, svi su sastanci bili dogovoreni“, rekao je u utorak ministar Grlić Radman i naglasio kako je ruski veleposlanik u Hrvatskoj dogovorio susret svog šefa diplomacije i s premijerom i s predsjednikom, te da su Lavrovu čak i prenesene teme za sastanak s Plenkovićem.

Ministar je ponovio kako je posjet otkazan zbog epidemioloških mjera.

„Za posjet ministra morate imati određenu logistiku – veleposlanika i njegove suradnike koji će pomoći u organizaciji sastanka“, rekao je Grlić Radman u utorak.

„Kako je ovaj susret odgođen, tako će se naredni dogovoriti. To nije upitno“, naglasio je hrvatski ministar. Novi datum još se ne zna, ali Grlić Radman kaže da će se „uskoro dogovoriti“.

Lavrov u sklopu turneje jugoistokom Europe obilazi Atenu, Sarajevu i Beograd, a otkazan je samo posjet Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 09:19