PET PUTA NAZVAO I REKAO DA JE BOMBA NA SUDU

Lažno dojavljivao o bombi na sudu - bivši sudac (68)!

Željko K. dobio je otkaz 70-ih jer je u obrazloženju presude napisao da je Josip Broz Tito zločinac
 Ranko Šuvar / CROPIX

ZAGREB - Policajci iz postaje na Črnomercu uhitili su bivšeg suca Općinskog suda u Zagrebu, 68-godišnjeg Željka K. i dokazali da je pet puta nazvao centralu suda u Ilici i rekao da je u zgradi podmetnuta bomba. Nakon svake dojave rad Općinskog kaznenog suda je obustavljen, a zgrada evakuirana.

Teško je izračunati koliki su troškovi u državnom proračunu nastali zbog tih lažnih uzbuna, no neupitno je da se radi o stotinama tisuća kuna. Željko K. bio je ugledni sudac Općinskog suda od 1971. do 1976. godine. Kolege ga se sjećaju kao malo “pomaknutog”.

Otkaz je dobio iznenada jer je u obrazloženju jedne svoje presude napisao da je Josip Broz Tito, tadašnji neprikosnoveni vođa i predsjednik SFRJ - zločinac.

Policiji demokratske Hrvatske postao je poznat zbog nadripisarstva, a na Općinskom kaznenom sudu protiv njega se vodi kazneni postupak zbog krivotvorenja isprava. Upravo je ta rasprava pet puta odgađana zbog njegovih lažnih dojava.

U razdoblju od ožujka do svibnja ove godine četiri je puta Željko K. sud nazivao s telefonske govornice, a posljednji, peti put, nazvao je sa svojeg mobitela. Ubrzo je lociran i uhićen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:24