'ŽAO MI JE...'

Lažno optužila direktora u HAC-u za korupciju, pa se ispričala: 'Nagovorio me sindikat'

Majda Rumora tvrdi da su je Mijat Stanić i Anđelko Kasunić prisilili objaviti kako Željko Krapljan za zaposlenje u HAC-u traži od 1000 do 10.000 eura
 Miroslav Kiš/CROPIX

SISAK - Dogodio se neočekivan rasplet jedne od afera u HAC-u, koja je punila stupce novina i portala dulje od godinu dana. Djelatnica HAC-a Majda Rumora (37) iz Novske, koja je u proljeće 2009. javno preko medija optuživala za korupciju Željka Krapljana, zamjenika direktora u Hrvatskim autocestama, u petak je medijima poslala javnu ispriku direktoru kojeg je optužila da za zapošljavanje u HAC-u traži od 000 do 10.000 eura.

Smatra se žrtvom

“Ja, Majda Rumora, ispričavam se gospodinu Željku Krapljanu, kojeg sam lažno oklevetala i dovela njega i njegovu obitelj u neugodnu situaciju. Pošto sam bila ucjenjivana od čelnika sindikata u HAC-u, Mijata Stanića i Anđelka Kasunića, bila sam primorana lažno optužiti gospodina Krapljana. Također se zbog ucjene sindikalnih čelnika smatram žrtvom, te tražim zaštitu predsjednika Uprave HAC-a”, stoji u izjavi koju je Rumora potpisala i ovjerila kod javnog bilježnika.

Postupak koji se zbog klevete vodi na Općinskom sudu u Kutini još nije dovršen, ali je Majda Rumora na raspravi 18. listopada izjavila da se obvezuje javno preko medija ispričati oklevetanom Krapljanu.

Majda Rumora je priču o korupciji u HAC-u, kada je najžešće optužila upravo Krapljana, plasirala preko medija u proljeće 2009.

Tvrdila je da je plavu kuvertu sa 10.000 eura dalo najmanje deset osoba s područja Novske kako bi dobile posao u Hrvatskim autocestama. Navodila je da je 20 posto uzimao posrednik, a po 40 posto primali su Krapljan i još jedan direktor u HAC-u.

Majda Rumora potvrdila nam je jučer da se želi javno ispričati Krapljanu jer je pogriješila.

- Optuživala sam ga prema nagovoru Mijata Stanića, koji mi je omogućio zaposlenje u HAC-u. Krapljan je mnogima smetao jer je uveo red u naplatu cestarina, zbog čega je Stanić ostao bez zlatne koke. Dopustila sam, nažalost, da me uvuku u mrežu laži i manipulacije, a prava je istina da Krapljana, kada sam ga optuživala, nisam poznavala, niti sam bilo što loše čula o njemu - rekla je Majda Rumora.

Sada se, dodala je, boji za svoju sigurnost, ali ne zbog Krapljana, nego zbog onih koje je razotkrila. Željko Krapljan vrlo je zadovoljan rješenjem slučaja.

Neopravdani napadi

- Cijelo sam vrijeme pokušavao objasniti da nisam kriv, da me kleveću i neopravdano napadaju. Istina je da je Rumora na posao primljena na preporuku sindikata, kako obitelj ne bi ostala bez prihoda jer je njezin bivši suprug u HAC-u dobio otkaz. Njen muž dobio je otkaz zbog manipulacije i krađe na naplatnim kućicama HAC-a. Nitko me nije slušao, neki su mediji sagu o meni razvlačili mjesecima a da nisu ni razgovarali sa mnom. Bio sam pogodna meta jer sam direktor u HAC-u, jer sam član HDZ-a, a k tome ratni vojni invalid i branitelj. Kud ćeš poželjnije mete za medijske napade - rekao nam je jučer Krapljan.

Dodao je kako se nada da će mediji koji su se nadmetali u objavi crnih, neprovjerenih priča o njemu sada biti spremni objaviti i istinu, kao i ispriku Majde Rumore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 04:06