LUKSUZNA ‘HACIJENDA‘

Legendarni televizijski urednik prodaje velebno imanje u rodnoj Dalmaciji: Cijena definitivno nije za svačiji džep

Pogledajte kako je uređena luksuzna hacijenda u Zagori koju prodaje Miroslav Lilić

Miroslav Lilić prodaje kuću

 Privatni album/Cropix

Broj nekretnina oglašenih za prodaju na drniškom području uglavnom se svodi na tri-četiri stana ili kuće, što naravno ne izaziva pozornost šire javnosti, piše Slobodna Dalmacija.

Barem dok se u ponudi ne pojavi imanje u Siveriću. Po lokaciji, a onda i po fotografijama objavljenim ovih dana u ponudi više posredničkih agencija, prepoznaje se, naime, nekretnina Miroslava Lilića, dugogodišnjeg urednika na Televiziji Zagreb i HTV-u, već niz godina umirovljenika.

Nije, naime, tajna da je Lilić još tijekom radnog vijeka u rodnom kraju uredio imanje na 25 tisuća kvadrata, na kojemu je zasadio maslinik, vinovu lozu, manju kamenu kuću sagrađenu prije više od stoljeća renovirao, veću uredio, te dodao sadražaje poput bazena i teniskog terena, koji odmor čine ugodnijim, a u slučaju bavljenja turizmom ponudu konkurentnijom.

- Zainteresiranih kupaca ima, a razmišljanja o namjeni su im različita, otprilike pola – pola su oni koji bi se bavili biznisom i oni koji žele svoj mir – navodi Damir Varošanec iz agencije "Dogma Tower" iz Rijeke, u čijoj je ponudi i Lilićeva "hacijenda".

image

Miroslav Lilić prodaje kuću

Privatni album

Oglašena tražena cijena je, recimo i to, 3,377.702 kune što u protuvrijednosti predstavlja gotovo pola milijuna eura (449 tisuća eura).

- Točno je da gospodin Lilić želi prodati imanje, iako mu je teško odvojiti se, ipak je to njegov zavičaj – komentirala je oglašavanje u sklopu svoje agencije "Siga" Bernarda Krizmanić iz Zagreba, te nam potvrdila da je nekretnina u prodaji još od prošle godine.

- Interesa za kupnju bilo je i tada, nekolicina kupaca je prošle jeseni obišla imanje, rekli su da im se sviđa, ali se nisu ponovno javili.

Ove godine još nismo imali obilaske, ali očekujem da će ih biti – kaže Krizmanić, uz obrazloženje da se vinograd zasađen na 12 tisuća četvornih metara prodaje odvojeno od od okućnice na kojoj je posađen voćnjak i nasadi autohtonih biljaka.

image

Miroslav Lilić prodaje kuću

Privatni album

Ivan Barbić iz agencije "Eurovilla" naglašava da je relativno malo upita za takav tip nekretnine, a razlog je, očekivano, činjenica da se ne nalazi na atraktivnom području, što podrazumijeva otoke ili obalu, zbog čega nije predmet zanimanja većeg broja ljudi, pogotovo inozemnih kupaca.

- Ova nekretnina malo jest udaljena, ali je zanimljiva i čeka pravog kupca, nekoga tko baš traži tako nešto, brežuljkasti krajobraz, teniski teren i sve ono što je čini različitom u odnosu na ostale. Posebna je i sve što se nalazi na imanju funkcionira – naglašava Jasminka Fišer Gavranović, vlasnica "Alfa nekretnina" iz Vodica.

- Upita za kupnju ima, s nekim klijentima iz Splita i Njemačke smo išli i u obilazak. Mogla bi se uskoro prodati – prognozira naša sugovornica, obrazlažući svoj optimizam činjenicom da je na tržištu povećan interes za sve nekretnine.

image

Miroslav Lilić prodaje kuću

Privatni album

- Kupca su našle i nekretnine koje su duže nego ovo imanje bile neprodane i što je zanimljivo po cijenama koje se bitno ne razlikuju od traženih – navodi čelnica vodičke agencije, podsjećajući da su cijene u međuvremenu rasle, pa tako i ova za Lilićevo imanje. Prošle godine tražena je cijena, naime, bila između 390 tisuća i 395 tisuća eura.

Kad naši sugovornici govore o "svemu što je na imanju", to znači da su tu, među ostalim, dvije kuće, manja s kuhinjom i blagovaonicom za 20 osoba, te veća s tri sobe i dvije kupaonice, s tim da su kuće povezane nadstrešnicom.

image

Miroslav Lilić prodaje kuću

Nikša Stipaničev/Cropix

Na tavanu veće je ostava, dok su u podrumu dvije konobe. Sve prostorije imaju rashladne uređaje i satelitske antene. Ispred ograde je veliko dalmatinsko boćalište, a ne manjka ni biljarski stol.

Uz već spomenute nasade autohtonog bilja, tu je i vrt s povrćem, a u rubnom dijelu imanja je bunar s izvorskom vodom. Kad se govori o bazenu valja reći da je natkriven pokretnim krovom visine metar i pol što omogućava plivanje i kad je krov zatvoren.

Kompleks je ograđen suhozidom, a s obzirom na lokaciju uistinu osigurava privatnost i mir. I traži vrijedne ruke za održavanje.

Naglasio je to svojedobno i Lilić u jednom razgovoru za medije:

- Emotivno sam vezan za Siverić, ali treba sve to održavati. I dalje iznajmljujem, lijepo je uređeno, a sada sve to i prodajem, piše Slobodna Dalmacija.

image

Miroslav Lilić prodaje kuću

Nikša Stipaničev/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 00:57