VILE IZNAD PLAŽE

Legendarni Vatreni iz Rusije i hrvatski kralj piva grade luksuzno naselje u srcu Dalmacije, cijene su vrtoglave

Izgradit će se 45 objekata za stanovanje sa ukupno 260 stanova

Vile u Bilom

 Nikša Stipaničev/cropix/

Novoizgrađene vile u Bilom kod Primoštena i izgradnja luksuznog kompleksa apartmana iznad plaže Rezalište na Brodarici, polako, ali sigurno mijenjaju vizuru priobalne zone zapadnog dijela Šibensko-kninske županije koji, takvim stilom gradnje, pomalo počinje podsjećati na Beverly Hills.

Samo što stanovništvo hrvatske inačice luksuznog kalifornijskog odredišta slavnih neće činiti hollywoodski glumci, pjevači ili direktori uglednih tvrtki već – turisti.

Podsjetimo, prošloga je tjedna šibensku i primoštensku javnost prodrmala vijest o izgradnji masivne, čelično-drvene konstrukcije na priobalnom stijenju tik ispod spomenutih vila u uvali Hodomeščica u mjestu Bilo u čiju je izgradnju, na iznenađenje svih, na državnoj priobalnoj parceli novac uložila Općina Primošten.

image

Vile u Bilom

Nikša Stipaničev/cropix/

Novoizgrađene vile u vlasništvu su, pogađate, inozemnih ulagača, u ovom slučaju turskih državljana, a u apartmansko naselje uz plažu Rezalište i Jadransku magistralu na šibenskoj Brodarici, jedan od investitora je ni manje ni više, nego Milan Badelj, bivši veznjak hrvatske nogometne reprezentacije i srebrni sa Svjetskog prvenstva u Rusiji prije pet godina.

Da se vodeći hrvatski sportaši sve više bave i različitim oblicima biznisa nije nikakva tajna, a ulaganje u nekretnine danas im je, nedvojbeno, najunosniji posao. Tim smjerom krenuli su obitelj Štimac, Slaven Bilić, Darijo Srna, Mirza Džomba i Senijad Ibričić, dok se, primjerice, bivši hajdukovac MIlan Rapaić s partnerima odlučio za investiranje u kamenolome i obnovljive izvore energije.

Nekadašnji dinamovac Badelj je s partnerom Tomislavom Alpezom suvlasnik tvrtke "Fargo Capital Partners", odnosno investicijskog fonda preko kojeg je uložio i u popularnu zagrebačku pivovaru "Garden Brewery". U južnom šibenskom "predgrađu" posluju preko tvrtke "Podsolarsko riviera faza 1", osnovane 2019. godine i registrirane za gradnju.

image

Vile u Bilom

Nikša Stipaničev/cropix/

Upravo je "Podsolarsko riviera" naziv projekta izgradnje osam rezidencijalnih blokova s 21 kućom, odnosno 40 apartmana u prvoj fazi, na lokaciji na kojoj je nekoć poslovalo poduzeće "Dane Rončević", koje je kasnije preuzela moćna "Zagreb Montaža".

Cijene kvadrata prostora u ovom luksuznom apartmanskom naselju kreću se od 3500 do 4500 eura, odnosno za trosobni stan, površine 75 četvornih metara, kupci će trebati izdvojiti nešto više od 260 tisuća eura, a za moderno opremljenih 80 kvadrata stambene površine vrtoglavih 366 tisuća eura.

Prema rješenju Ministarstva zaštite okoliša i energetike iz 2019. godine za izgradnju stambenog naselja "Podsolarsko", izgradnja je planirana na ukupnoj površini od šest hektara, a realizirat će se kroz četiri faze gradnje, pa nije teško pretpostaviti da su aktualne aktivnosti samo dio planirane znatno veće priče.

Izgradit će se 45 objekata za stanovanje sa ukupno 260 stanova, a planirano je i uređenje zaštitne zelene površine, izvedba pješačkih, trim i biciklističkih staza, šetnice, manjih odmorišta i manjih dječjih igrališta.

image

Vile u Bilom

Nikša Stipaničev/cropix/
image

Vile u Bilom

Nikša Stipaničev/cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 07:45