OTVORENO PISMO

Lesar Kosorici: Ako odmah ne objavite tekst ugovora s EU, smatrat ćemo da skrivate svoj neuspjeh!

 Goran Mehkek/CROPIX

ZAGREB - 'Hrvatski građani hrvatskoj Vladi vjeruju koliko vjeruju – o tome brojne ankete govore dovoljno. Ali ovaj pristupni ugovor i njegov sadržaj nisu pitanje povjerenja i političkog priklanjanja ovoj ili onoj opciji, ovom ili onom lideru i političkoj eliti. Taj ugovor će nam u detalje urediti kako ćemo živjeti sljedećih godina i desetljeća, odredit će nam kako ćemo proizvoditi ono što proizvodimo, kako ćemo to prodavati, kako ćemo obrađivati naše njive, kako ploviti našim morem. Određivat će nam kako ćemo i hoćemo li upravljati tvrtkama koje su do jučer bile naše, kako ćemo moći ili ne moći i osobno krenuti tražiti život u toj zajedinici kojoj bi trebali pristupiti. I tisuće drugih stvari od kojih se sastoji život', navodi se u otvorenom pismu koje je Dragutin Lesar ovih dana napisao Jadranki Kosor i objavio na internetskoj stranici Hrvatskih laburista.

Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar od premijerke traži na uvid odnosno nacrt Ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

`Taj ugovor, svojim sadržajem i potpisom koji ćete Predsjednik Republike i Vi staviti na njega ne obvezuje samo Vas već i sve hrvatske građane. Zbog toga zahtijevamo da integralni tekst Ugovora ODMAH date na uvid onima o kojima se radi – hrvatskim građanima.´

Lesar upozorava da većina hrvatskih građana nema racionalne osnove za donošenje odluke koja će se od njih očekivati na referendumu ove godine. 'Hrvatski građani ne znaju (i nitko im to do sada nije rekao) što je to ispregovarano, što je dogovoreno i što nas čeka', upozorio je.

'Hrvatski laburisti ne mogu prihvatiti činjenicu još jednog odlaska u maglu. S takvim putovima 'na vjeru' imali smo gadna iskustva i mislimo da nas nitko nema pravo prisiljavati da takva iskustva ponovimo.

Zbog svega toga, gospođo predsjednice Vlade, ne molimo Vas da nam pokažete pristupni ugovor, već ZAHTIJEVAMO OD VAS DA UGOVOR OBZNANITE SVIM HRVATSKIM GRAĐANIMA. U protivnom, smatrat ćemo da skrivate svoje neuspjehe u pregovaranju i da prikrivate od hrvatskih građana istinu na koju imaju i ustavno i prirodno pravo', zatražio je Lesar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:32