TOMISLAV KOVAČEVIĆ

LIČKI BANKOMAT: RAVNATELJ PLITVICA NAKON PISANJA JUTARNJEG PONIŠTIO NABAVU LUKSUZNOG VOZILA Nacionalnom parku ipak ne treba tako skupi terenac

Tomislav Kovačević
 Arhiva / HANZA MEDIA

Tomislav Kovačević, novi ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera poništio je u utorak, nakon pisanja Jutarnjeg, dio natječaja za nabavu četiri vozila vrijednih 670 tisuća kuna.

Kovačević je poništio dio koji se odnosi na nabavku terenca koji je po troškovniku natječajne dokumentacije bio procijenjen na 300 tisuća kuna bez PDV-a.

- Taj dio natječaja poništen je zbog visoke cijene tog vozila. Odjelu za prihvat gostiju potrebno je vozilo posebice u slučajevima kada gosti starije životne dobi zatraže da ih se iz prirode doveze do hotela. Dakle, potreba postoji, ali ne s tom cijenom jer smatramo da se takvo vozilo može nabaviti po jeftinijoj cijeni. Treba biti razuman – potvrdio nam je u utorak svoju odluku Tomislav Kovačević, koji je na mjesto ravnatelja imenovan 3. siječnja.

Natječaj za nova vozila raspisan je u vrijeme dok je vršiteljica dužnosti ravnateljice Nacionalnog parka Plitvička jezera bila Antonija Dujmović. Plan nabave za 2017., kako nam je ispričao Kovačević, donijelo je upravno vijeće Plitvica krajem 2016. godine.

- Budući da potreba za vozilom postoji, mi ćemo tijekom ove godine raspisati natječaj za to vozilo, ali po mnogo nižoj cijeni i s mnogo manje opreme – kaže Kovačević.

Prema ostalom djelu natječaja nabavljaju se ukupno tri vozila – jedno osobno i dva kombija čija je ukupna vrijednost procijenjena na ukupno 370 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:24