DINKO PUNTARIĆ

Lički epidemiolog: Imamo sindrom noćnih klubova, mladi ne poštuju mjere i eto zaraze!

Epidemiolog Dinko Puntarić komentirao je slučajeve u Ličko-senjskoj i 18-godišnjaka koji se zarazio u noćnom klubu
Ilustracija
 -/Ingram/Profimedia

Epidemiolog Dinko Puntarić rekao je u subotu da od koronavirusa sve češće obolijevaju mladi koji se ne drže epidemioloških mjera osvrćući se na današnji novi slučaj zaraze kod 18-godišnjaka nakon posjete noćnom klubu.

Mladić nije u evidenciji jer mu prebivalište nije u Ličko-senjskoj županiji, a s roditeljima je u apartmanu u Novalji, rekao je to Hini epidemiolog Dinko Puntarić i dodao da je 18-godišnjak četvrti aktivni slučaj u Novalji, ali da se zarazio u noćnom klubu u Makarskoj što znači da toj zarazi izvor nije Zrće ili neko drugo mjesto u Novalji, odnosno na Pagu.

“To je, dakle, još jedan slučaj sindroma noćnih klubova”, rekao je Puntarić naglašavajući da sve češće obolijevaju mladi koji ne poštuju epidemiološke mjere.

U Ličko-senjskoj županiji u subotu su zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom - u Novalji i Donjem Lapcu.

Novooboljeli i djelatnik Hitne pomoći

Drugi slučaj novooboljele osobe u Novalji je djelatnik Hitne pomoći, gdje su već ranije utvrđena dva slučaja, ali Puntarić je istaknuo da tu epidemiološka služba “sve drži pod kontrolom”.

“Riješit ćemo to, tamo je učinjena kompletna smjena posade, treba prekinuti put prijenosa, svi su kontakti troje oboljelih u samoizolaciji, no i kompletna će se nova služba sutra testirati na koronavirus”, rekao je Puntarić.

U Donjem Lapcu oboljela je žena koja se vratila s jednog sprovoda u Srbiji i odande došla sa simptomima koji traju već pet ili šest dana te je kod nje potvrđena prisutnost novog koronavirusa.

Dobro je to da je njezin jedini kontakt suprug, tako da se i situacija u Donjem Lapcu ne bi trebala zakomplicirati, rekao je Puntarić.

U Ličko-senjskoj županiji ukupno je 15 osoba pod nekom vrstom epidemiološkog nadzora, odnosno od kraja veljače 612 osoba. Bilo je 34 oboljelih, a četiri su aktivna slučaja, ne računajući tu mladića u Novalji. Jedna je osoba ranije preminula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. kolovoz 2022 18:25