‘POSTOJE DOKAZI‘

Lider Domovinskog pokreta: ‘Novcem iz afere Mreža plaćane su kampanje Mosta i HDZ-a‘

Sve te emisije su, kao kampanja dvije stranke, plaćene državnim novcem - tvrdi zamjenik predsjednika DP-a.

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić 

 Goran Mehkek/Cropix/Cropix

- Državnim novcem plaćane su kampanje Mosta i HDZ-a - poručio je zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić, komentirajući razvoj afere Mreža.

Dakle, afere koju je otkrio tjednik Nacional objavom priče o tome kako je posebni savjetnik ministra gospodarstva Jurica Lovrinčević lokalnoj televiziji Mreži TV nudio zakup oglasnog prostora od strane većeg broja državnih tvrtki i institucija, a zauzvrat tražio da mu se u povratnoj transakciji isplati polovica predviđenog novca - nakon čega je predsjednik Vlade jučer rano poslijepodne hitno smijenio Lovrinčevića i ministra gospodarstva Davora Filipovića.

- Svi su analitičari jučer počeli povezivati aktere s pričom oko takozvane afere "Plin za cent", no postoje jake indicije, kao što sam ovdje govorio pred četiri mjeseca, da su to osobni interesi koje netko provlači preko Ministarstva gospodarstva i preko Vlade. Sve je krenulo s aferom vezanom uz milijardu kuna izvučenih iz Ine. Kao što znamo, gospodin Filipović je javno lagao, a kasnije više nije mogao demantirati, da je imao redovitu komunikaciju s Goranom Husićem i Damirom Škugorom. S tom dvojicom je ručao u konobi ‘Dida‘ u Zagrebu. Cijela ta priča očito je krenula s tim stručnjacima za plin koji su uzeli milijardu kuna. Oni su tumačili situaciju oko plina Lovrinčeviću i Filipoviću, a oni su to dalje preko novinara Vlahovića davali Mostovim zastupnicima Nikoli Grmoji i Zvonimiru Troskotu. Mi pričamo o aferi od 150 milijuna eura. Pred četiri mjeseca jedino je Domovinski pokret govorio da moraju otići i Plenković i Filipović i Barbarić (Frane, direktor HEP-a, nap. a.). Cijela oporba je tražila ostavku Plenkovića i Barbarića. Ovdje imate nalogodavce, Plenkovića i Filipovića, koji stavljaju uredbu na snagu i naređuju HEP-u da mora otkupljivati plin od Ine. HEP provodi tu odluku. Postoji li ijedno kazneno djelo gdje nalogodavac nije kriv, a izvršitelj jest? - poručio je Radić.

Ova druga (afera Mreža, nap. a.), poslužila je kao magla da se sakrije ona prva afera, kaže.

- Pozivam sve da dobro prouče emisije koje su se plaćale tim novcem. U tim emisijama sam ja bio proglašen redikulom godine. U toj emisiji su gostovali isključivo predstavnici Mosta, HDZ-a i ostali koji su htjeli baciti ljagu na Domovinski pokret. Državnim novcem je plaćena kampanja HDZ-a i Mosta. Osim ovoga kraka za izvlačenje novca, pričamo o tome da je državnim novcem plaćana kampanja te dvije stranke. Te dvije stranke od toga pobjeći ne mogu. Postoje stotine dokaza. Sve te emisije su, kao kampanja dvije stranke, plaćene državnim novcem. Iz Mosta žele sada to izokrenuti kao da su oni to otkrili. No oni su cijelo vrijeme sve znali. Kad god njima odgovara neko nezakonito djelo oni će ga izvršiti. Prisjetimo se Nine Raspudića i njegova potpisa za ulazak u Sabor, da je član Mosta. Oni su tada na prijevaru Domovinskom pokretu uzelo mjesto u Državnom izbornom povjerenstvu - zaključio je zamjenik predsjednika DP-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 10:58