TEŠKE OPTUŽBE

LIDIJA BAČIĆ NE ODAZIVA SE SUDSKIM POZIVIMA Pjevačici prijeti mjesec dana zatvora zbog obračuna u centru Zagreba

 
Lidija Bačić
 Neja Markičević / CROPIX

Pjevačica Lidija Bačić zbog zubobolje se prije desetak dana nije pojavila na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, gdje kazneno “progoni” prolaznice s kojima se u svibnju uhvatila u koštac u centru Zagreba.

Ni u utorak nije došla na Prekršajni sud u Novom Zagrebu kako bi se uočila s optužbom prema kojoj je upravo ona bila ta koja se tog kobnog dana drsko ponašala i narušavala javni red i mir u metropoli. Bačić prijeti novčana kazna do 1200 kuna ili, pak, do mjesec dana zatvora, a preko odvjetnice je dostavila pisanu obranu u kojoj optužbe poriče.

Teške riječi i uvrede

Riječ je o događaju koji se zbio 17. svibnja oko 20 sati, kad se pjevačica svojim Audijem parkirala na pločniku Varšavske ulice. U tom trenutku su tom dionicom prolazile Marina Š. i Ljiljana F. te su ubrzo pale teške riječi i uvrede, a onda i fizički obračun.

Priča Lidije Bačić poprilično se razlikuje u dramatičnim dijelovima prijave, kao i u tome tko je koga častio psovkama. Svoju stranu priče Bačić je “pretočila” i u privatnu tužbu za uvredu protiv prolaznica.

Tvrdi da je sjedila u zaustavljenom autu na pločniku Varšavske i razgovarala na mobitel s menadžerom Farukom Buljubašićem, kad su joj prolaznice prišle te počele udarati po staklima i krovu cijelom dužinom. Pritom su je snimale i vrijeđale pogrdnim riječima i psovkama: “Kučketino, je*em ti mater, kurvo”.

Bačić tvrdi kako prvotno nije reagirala na napade pa su joj se prolaznice dalje nastavile obraćati riječima: “Ignorira nas, priča na mobitel” i potom joj zaklopile desni bočni retrovizor na kojem su oštetile lak.

Iznervirana Bačić zatim je izašla iz auta, a prolaznice su je nastavile, tvrdi Bačić, snimati i vrijeđati: “Kučketino, kurvo, kravo (...) gdje si se to parkirala?”.

Uzvratile protutužbom

Iako se pjevačica vratila u auto, prolaznice su prišle njezinim vratima te nastavile s uvredama pa je Bačić ponovno izašla iz auta, pri čemu joj je jedna gurala mobitel u lice i nasrtala na nju rukom, dok ju je druga, netom prije nego što je zateturala i pala na pod, udarila rukom u desnu nadlakticu te nogom u potkoljenicu.

Bačić od suda traži da prolaznice kazni sa 100 dnevnih dohodaka. No, ni dvije prolaznice nisu ostale dužne.

Uzvratile su protutužbom te u njoj traže da se pjevačica kazni sa 180 dnevnih dohodaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:03