STRUČNI KONGRES

LIJEČNICI IPAK NEĆE UČITI OD KREŠIMIRA MIŠAKA Komora se predomislila nakon pisanja Jutarnjeg lista?

Organizatori najavljuju barem dvoje sudionika koji nisu ljubitelji najnovih medicinskih saznanja već se radje priklanjaju rubu znanosti poput Krešimira Miška i dr. Lidije Gajski koja primjerice otvoreno kritizira obavezno cijepljenje djece i liječenje lijekovima
 Neja Markičević/CROPIX

Hrvatska liječnička komora ponovo će razmotriti odluku svoga povjerenstva da se njezinim članovima odobri za sudjelovanje na kongresu prirodne medicine 8 bodova kao prilog za njihovo licenciranje. Što se pak tiče Hrvatske ljekarničke komore sudionici ljekarnici istog kongresa dobit će 2,5 boda. To dakako ne bi bilo sporno da na spomenutom kongresu neće ne samo sudjelovati već i biti glavni govornici otvoreni zagovornici alternativnog načina liječenja odnosno u velikoj mjeri protivnici službene medicine koju zastupaju ove dvije komore.

Istina, uvijek kad se razgovara a osobito kad se sazna nešto novo na nekom skupu poželjno je da svoj prilog daju i ljekarnici i liječnici. No, ovoga puta obje su komore odobrile svoj “patronat” kongesu na kojem će se nedvojbeno kritizirati ta ista službena medicina, a osobito lijekovi.

Naime, organizatori najavljuju barem dvoje sudionika koji nisu ljubitelji najnovih medicinskih saznanja već se radje priklanjaju rubu znanosti poput Krešimira Miška i dr. Lidije Gajski koja primjerice otvoreno kritizira obavezno cijepljenje djece i liječenje lijekovima.

U posljednje vrijeme sve se češće čuje: “Nemojte cijepiti djecu jer cijepiva mogu imati nuspojave zbog kojih će posljedice imati cijeli život. Bacite kemoterapiju i čajem liječite rak . Smršavjet ćete uz zeleni, crveni žuti ili crni čaj makar jedete koliko hoćete”. Ovakave preporuke gotovo dnevno nalazimao u raznim oglasnicima pa će tzv. prirodna medicina uvijek imati svojih poklonika. No, postaje opasno kad službena medicina daje svoj pristanak takvim stavovaima.

Iz Hrvatske ljekarničke komore potvrđeno nam je da su dali svoj pristanak za bodovanje ljekarnicima koji će nazočiti ovom kongresu. Opravdanje je da su dvoje predavača uvaženi u svojim djelatnostima poput mikrobiologa dr. Stjepana Pepeljnjaka i fotoaromaterapeutkinje mr. Ines Buhač. Iz Hrvatske liječničke komore na naše će upozorenje ipak preispitati ovu svoju odluku i o tome obavijestiti organizatore ovog skupa. Bilo bi dobro da se neke buduće slične odluke ipak donose nakon pažljivijeg iščitavnja onoga što i tko nudi liječnicima u njihovu obrazovanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:32